Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum Tiengemeten in november alleen open in weekenden

30 oktober 2020 | Annette den Dulk

In het winterseizoen is natuureiland Tiengemeten een oase van rust. De natuur verandert langzaam in ‘vijftig tinten bruin’ en vogels domineren het eiland. Ze strijken neer op het eiland om uit te rusten en bij te tanken. Op doordeweekse dagen is het erg stil op het eiland. Alleen de echte de doorgewinterde natuurliefhebber stapt op de pont om te genieten van de natuurpracht. Vanaf maandag 2 november sluit daarom het Bezoekerscentrum op het eiland op doordeweekse dagen de deuren. Ook al is het Bezoekerscentrum gesloten: bezoekers zijn dagelijks welkom om te komen genieten van de natuur. De toiletten en koffie/thee in het openbare deel van het bezoekerscentrum zijn altijd toegankelijk. Een pontkaartje koop je vooraf online.

Tiengemeten in de herfst

Bezoekerscentrum Tiengemeten

In het Bezoekerscentrum op het eiland hangt een grote kaart met de wandelroutes. Ook vind je er meer informatie over de delta waar het eiland onderdeel van uit maakt. In het openbare deel zijn ook de toiletten en koffie, thee of warme chocomelk te vinden. In de winkel kun je tijdens de weekenden in november fietsen huren, streekproducten of leuke souvenirs kopen. Wij kunnen je dan ook meer informatie geven over de wandelroutes en het eiland. Het Bezoekerscentrum is op zaterdag en zondag open tussen 10.15 uur en 16.45 uur.

Pontkaartje

Het kopen van een pontkaartje kan, net als dit zomerseizoen, alleen vooraf online. Je ontvangt dan je pontkaartje(s) direct per e-mail.

Herfst op Tiengemeten

Ook in de herfst is het een topbestemming! In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. Die hele metamorfose van de natuur is op Tiengemeten goed te zien. Je ziet het onder andere aan de kleuren van het landschap. Maar wat dacht je van de vogeltrek waarin Tiengemeten een hele belangrijke functie vervult? Deze video geeft je een beeld van Tiengemeten in de herfst.

Tiengemeten in de herfst

Goed voorbereid

Kom je genieten van de oase van rust? Ga dan goed voorbereid op pad! Je gaat namelijk naar een open, ruig natuureiland op 10 minuten varen van het vaste land. Even terug voor spullen die nog in de auto liggen kan niet: de pont vaart 1x per uur heen en meteen weer terug. De voorzieningen zijn beperkt en niet altijd open. Je gaat er echt (een dag) helemaal tussenuit! In deze video informeren we je wat je het beste mee kunt nemen als je in de herfst naar Tiengemeten gaat.

Wat neem je mee als je in de herfst naar Tiengemeten gaat

Annette den Dulk
Annette den Dulk