Ga direct naar inhoud
Nieuws

Een Podcast over Tiengemeten!

17 mei 2021 | Annette den Dulk

Na een column is er nu ook een podcast over Tiengemeten! Boswachter Gerwin vertelt allerlei interessante wetenswaardigheden over de struinnatuur op het eiland. Wil je meer weten over onze keuze voor Schotse hooglanders, nieuwsgierig naar de bever of hoe de ree op het eiland komt? De invloed van het water op het Tiengemeten? Waarom je hier van de paden af kunt? De mooiste plek volgens Gerwin? Luister dan vooral naar deze podcast!

podcast Tiengemeten

Onderwerpen

Al wandelend in de regen over het eiland vertelt boswachter Gerwin aan interviewer Wilco onder andere over de invloed van het water, de ree, bevers, Schotse hooglanders, wandelroutes, struinnatuur en natuurlijk ook over allerlei vogels die hun pad kruisen of veel gezien worden.

Voorproefje

Op de vraag van interviewer Wilco of we bang zijn dat er te veel bevers komen, is dit het antwoord van Gerwin: "We zijn juist heel erg blij met bevers! De bever kan met zijn geknaag best wel wat invloed uitoefenen op de natuur zelf. Ze knagen bomen om, ze kunnen dammetjes maken waardoor ze op plekken echt water vasthouden en dat zorgt nou juist voor de variatie. Dus bevers, dat zijn ook een beetje boswachters die ons helpen om Tiengemeten zo divers te houden. Hele goede hulp!”

Luisteren?

Je kunt deze podcast over Tiengemeten van Puur Natuur beluisteren via SpotifySoundCloud en via de podcast-app op je iPhone (iTunes) of Android-mobiel (Stitcher). Op een Android toestel is de Puur Natuur podcast ook gewoon te vinden in je zoekresultaten via de Google Podcast app, wanneer je zoekt op "Puur Natuur Podcast" via Google.

We horen graag wat je van onze podcast vindt! Je kunt een recensie achterlaten in iTunes en ons beoordelen met een aantal sterren. Zo help je ons de podcast nog beter vindbaar te maken. Op Soundcloud kun je ook een reactie achterlaten onder de betreffende aflevering.

Annette den Dulk
Annette den Dulk