Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hoogtepunten vogeltellingen Tiengemeten februari en maart

28 maart 2022 | Chantal van Burg

De maanden vliegen voorbij .. en inmiddels is vrijwilliger en vogelaar Rob Burgmans al weer twee tellingen verder. Hieronder deelt hij met ons zijn hoogtepunten uit de februari en maart telling op Tiengemeten.

watersnip

De telling van februari leverde weer heel wat roofpieten op waaronder de zwarte wouw die al enkele weken in ons gebied bivakkeert, maar nog niet boven het eiland was gezien. Ook vijf blauwe kieken is ook het vermelden waard. In de Oude Polder blijft het maar vol zitten met kleine pieten, zoals putters, groenlingen, sijzen en niet te vergeten de aantallen reeën. In totaal leverde februari een aantal van 5369 vogels op verdeeld over 66 soorten.

De telling van maart ging gepaard met prachtig mooi weer, niet te koud en helder zicht. De grauwe ganzen zie je al met paartjes rondlopen verspreid over het hele eiland. Opvallend was dat de pijlstaarten bijna verdwenen zijn. Ik had gehoopt op de zomertaling, maar die was nog niet op het eiland gearriveerd. In de Mariapolder telde ik 400 bonte strandlopers en een grote groep wulpen en ook de gruttos zijn er weer. Nog steeds drie nonnetjes aanwezig in de Griendwei 3, één man en twee vrouwtjes. In de zuid-westkant van het eiland zaten veel watersnippen, ik telde er 22. In totaal telde ik 6004 vogels, verdeeld over 70 soorten.

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven