Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum Tiengemeten blijft open in weekenden

10 december 2020 | Annette den Dulk

We zetten de pilot om de deuren van het Bezoekerscentrum op Tiengemeten tijdens de weekenden te openen verder voort. In november hebben we getest met het openstellen tijdens de weekenden. Ondanks dat we in november maar twee weekenden open konden zijn, hebben we besloten om ook de andere wintermaanden de openstelling door te voeren. Voorheen ging ook het Bezoekerscentrum op het eiland van november tot en met maart met winterslaap en bleven onze deuren gesloten. Daar brengen we deze wintermaanden dus verandering in! Alleen op tweede kerstdag en zaterdag 2 januari 2021 blijven de deuren van het centrum dicht. Een kleine wijziging in de openingstijden voeren we wel door: het Bezoekerscentrum zal op de zaterdagen en zondagen open zijn van 11.15-15.45 uur.

bezoekerscentrum tiengemeten

Karen Buitelaar, beheerder van ons Bezoekerscentrum: “We merken dat mensen het fijn vinden om even binnen te stappen en een praatje te hebben. Daarnaast zijn ze verrast dat ze nu ook nog iets lekkers bij hun warme kopje koffie, thee of chocomelk kunnen kopen. Mensen zijn blij dat ze er even tussenuit kunnen om te ontspannen in de natuur. Een stevige wandeling op het open eiland, maakt het hoofd leeg en geeft ruimte om er weer tegenaan te kunnen in de eigen omgeving. De natuur wordt eindelijk weer gewaardeerd en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want dan doen wij ons werk goed!”

Maandag t/m vrijdag

Op de dagen dat het Bezoekerscentrum niet open is, is het eiland wel te bezoeken. In het openbare deel van het Bezoekerscentrum kunnen bezoekers dan terecht voor toiletten en koffie of thee uit de automaat. Bovendien hangt daar een grote kaart met de wandelroutes en zijn de bijzondere waarnemingen te noteren op een groot krijtbord.

Pontkaartje

Het kopen van een pontkaartje kan alleen vooraf online. Je ontvangt dan je pontkaartje(s) direct per e-mail.

Goed voorbereid

Kom je genieten van de oase van rust? Ga dan goed voorbereid op pad! Je gaat namelijk naar een open, ruig natuureiland op 10 minuten varen van het vaste land. Even terug voor spullen die nog in de auto liggen kan niet: de pont vaart 1x per uur heen en meteen weer terug. De voorzieningen zijn beperkt en niet altijd open. Je gaat er echt (een dag) helemaal tussenuit! In deze video informeren we je wat je het beste mee kunt nemen als je tijdens de wintermaanden naar Tiengemeten gaat.

 

Wat neem je mee als je in de winter naar Tiengemeten gaat?

Annette den Dulk
Annette den Dulk