Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursies voor kinderen van 9 t/m 12 jaar op Tiengemeten

30 mei 2021 | Annette den Dulk

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de overheid geen beperkingen in groepsgrootte. We hebben daarom besloten om voorzichtig weer te starten met OERRR-excursies. Om te voorkomen dat er te veel volwassenen bij elkaar komen, starten we met excursies voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar zonder hun ouders/begeleiders. Zij kunnen op zaterdag 5 juni of zondag 27 juni samen met de boswachter op pad over het eiland. Deze activiteiten vallen onder het OERRR-programma van Natuurmonumenten.

oerrr excursies

Diersporen

Op Tiengemeten komen heel veel vogels. Ook leven er bevers, Schotse hooglanders, reeën en nog veel meer andere dieren. Alle dieren maken hun eigen sporen. Op zaterdag 5 juni gaan twee boswachters met twaalf kinderen van 9 t/m 12 jaar op pad, zonder hun ouders/begeleiders, om te ontdekken wat voor sporen te vinden zijn en bij wie deze sporen horen. Tijdens deze zoektocht van ongeveer 4,5 km hebben de kinderen verschillende zintuigen nodig: de oren, ogen, handen en neus. Een leerzame zoektocht over het eiland. Er zijn twee starttijden: om 10.15 uur en om 13.15 uur. We verwachten wel dat de ouders/begeleiders op het eiland zijn tijdens de excursie. 

Struinen

Op Tiengemeten mag je van de paden af. Het is er ruig en je mag daar heerlijk door de natuur struinen. Op zondag 27 juni kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar zonder hun ouders/begeleiders al het moois op het natuureiland ontdekken. Een struintocht van ongeveer 5 km en zo’n 3,5 uur inclusief picknickpauze (wel een eigen lunchpakketje meenemen). Voor deze OERRR-expeditie is één starttijd: om 10.15 uur. We verwachten wel dat de ouders/begeleiders op het eiland zijn tijdens de excursie. 

OERRR

Beide excursies vallen onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. In dit geval zijn, door de omstandigheden, de excursies uitsluitend gericht op kinderen van 9 t/m 12 jaar. Ben jij nog geen kind van OERRR? Word snel lid!

Annette den Dulk
Annette den Dulk