Nieuws van de boswachter

Natuureiland Tiengemeten vanaf 1 juni

27 mei 2020 | Annette den Dulk

Vanaf 1 juni versoepelt het kabinet de coronamaatregelen in Nederland. Ook Natuurmonumenten heeft besloten om te versoepelen, waarbij de basisregels van de rijksoverheid het fundament vormen. Vanaf 1 juni vaart de pont weer voor bezoekers (conform nieuwe richtlijnen) en vanaf 6 juni is het Bezoekerscentrum tijdens de weekenden weer geopend. We organiseren echter nog geen excursies op het eiland.

natuureiland Tiengemeten

Pont

Vanaf maandag 1 juni vaart de pont weer voor bezoekers. De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom hebben we op en rondom de pont maatregelen genomen. Op onze pontpagina vind je alles wat je vooraf over de pont moet weten. Hieraan zullen we je uiteraard ook ter plaatse aan herinneren. Het kopen van een pontkaartje kan uitsluitend online. Ook dit lees je op de pontpagina. Wat niet veranderd is: de pont vaart stipt op tijd, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Vanaf zaterdag 6 juni is het Bezoekerscentrum tijdens de weekenden weer open. Natuurlijk hou jij je bij een bezoek aan Tiengemeten aan de basisregels van het RIVM. Voor bezoekers aan het Bezoekerscentrum gelden aanvullende spelregels:

  • Volg altijd de instructies van medewerkers van het Bezoekerscentrum.
  • Kom in groepjes van maximaal drie personen (gezinnen uitgezonderd) en neem het aantal personen dat naar binnen mag in acht.
  • Houdt 1,5 meter afstand.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Betaal met pin en bij voorkeur contactloos.
  • Was je handen na gebruik van het toilet.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Nies en/of hoest in je elleboog.
  • Spreek elkaar aan op de regels.

Overige voorzieningen

De deuren van Speelnatuur van OERRR blijven in juni nog gesloten. Vanaf 2 juni openen het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum hun deuren voor bezoekers. Kijk vooraf eerst op hun websites voor de actuele openingstijden en informatie over de genomen coronamaatregelen. Bij Herberg Tiengemeten is het hotel open en vanaf 1 juni zijn ook het restaurant (op reservering) en het terras open. Vanaf 1 juli gaat ook de camping weer open. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van de Herberg.

Verdere versoepeling

Hou onze nieuwspagina in de gaten. Hier zullen wij iedere nieuwe stap delen. Op de hoogte blijven kan ook via onze social mediakanalen:

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo