Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ook weer excursies voor volwassenen op Tiengemeten

28 juni 2021 | Annette den Dulk

Vanaf 1 juli organiseren we ook weer excursies voor volwassenen op het eiland Tiengemeten. De regelgeving vanuit de overheid geeft daartoe eindelijk weer mogelijkheden. Net als vorig jaar, voeren we ook dit jaar enkele aanpassingen door. Denk daarbij aan het op pad gaan met kleinere groepen, zodat de deelnemers onderling voldoende afstand kunnen houden én allemaal het verhaal van de gids kunnen verstaan. De basisregels blijven ook van kracht: kom niet als je klachten hebt en houd 1,5 meter afstand tot iedereen die niet tot jouw huishouden behoort. Als iedereen zich hieraan houdt, kan er weer volop genoten worden van het grote aanbod excursies voor jong én wat ouder op het natuureiland.

excursies op tiengemeten

Diversiteit

“We hebben een grote diversiteit aan excursies”, zegt boswachter Annette den Dulk, verantwoordelijk voor de excursies op het eiland. “Er zijn bijvoorbeeld excursies volledig gericht op één diersoort - zoals de bever - wandelingen in schemer, met de huifkar, gericht op cultuur of juist op gastronomie. Van jong tot oud en van fit tot minder mobiel: voor iedereen is op Tiengemeten wel een passende excursie te vinden!”

Zomervakantie

In juli en augustus heeft Natuurmonumenten op meer dan 25 dagen een excursie op de planning staan, waarbij de focus ligt op de weken in de zomervakantie. “Dat betekent niet dat we in die periode uitsluitend voor gezinnen met kinderen excursies organiseren: er zijn ook excursies waar alleen volwassenen zich voor in kunnen schrijven. Of we organiseren de ene keer de excursie voor gezinnen en op een ander moment is diezelfde excursie alleen voor volwassenen. Daarnaast zijn er ook de speciale OERRR-excursies voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een excursie die bij hem of haar wensen past”, vult Annette aan.

Excursieoverzicht

Op deze pagina vind je alle excursies op Tiengemeten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda.

Annette den Dulk
Annette den Dulk