Nieuws van de boswachter

Speelnatuur en Bezoekerscentrum op Tiengemeten weer beperkt open

05 mei 2021 | Annette den Dulk

Zaterdag 8 mei gaan we eindelijk weer van start in Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten! Op dinsdag 11 mei gaat ook het Bezoekerscentrum op het eiland weer voorzichtig open. Voorzichtig, want de gezondheid van de vrijwilligers, werknemers en bezoekers staat voorop. Dat betekent dat nog niet alles meteen is zoals het normaal zou zijn. Ondanks de aanpassingen, staan wij te trappelen om weer bezoekers te verwelkomen!

bezoekerscentrum tiengemeten

Speelnatuur van OERRR

Vanaf zaterdag 8 mei kunnen kinderen eindelijk weer ravotten in de grootste Speelnatuur van OERRR van Natuurmonumenten in Nederland! Dit terrein is maar liefst 4,5 hectare (= negen voetbalvelden), waardoor kinderen en hun begeleiders verspreid over het terrein kunnen genieten van een ruige dag uit in de natuur. Alleen de entree is een overdekte doorgang waar de entreekaartjes gecontroleerd of afgerekend worden. Om te voorkomen dat het daar te druk wordt, mag van ieder gezelschap maximaal één persoon tegelijk binnen. De anderen van het gezelschap kunnen meteen doorlopen voor de uitleg over het terrein. Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht. De rij om in Speelnatuur te spelen zal zich dus buiten bij de entree vormen. Na het openingsweekend is Speelnatuur weer open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Met Hemelvaart, de vrijdag na Hemelvaart en Pinkstermaandag is Speelnatuur ook geopend.

Bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum is vanaf 11 mei weer open voor bezoek. Bij de ingang van onze imposante schuur staan tien emmers. Iedere bezoeker neemt een emmer mee bij het betreden van het centrum én draagt een mondkapje. In het afgezonderde winkelgedeelte zijn maximaal vijf bezoekers tegelijk toegestaan. Bezoekers die een fiets willen huren kunnen de formulieren aan de rechterkant in het openbare deel van het Bezoekerscentrum alvast invullen. Bezoekers die meer informatie wensen hebben op deze manier aan de linkerkant, bij de grote plattegrond, de ruimte. Voor koffie/thee kun je terecht op het terras van Gasterij de Gezusters. Wil je naar het toilet, dan vind je die in het openbare deel van het Landbouwmuseum. Beide locaties vind je op 250m loopafstand van het Bezoekerscentrum.

Groepen

Voor excursies, OERRR-activiteiten, (kinder)feestjes en vergaderen moet je helaas nog langer geduld hebben. Wij wachten hiervoor de nieuwe ontwikkelingen vanuit de overheid af. 

Pont

De pont vaart gelukkig ook weer voor bezoekers! De pont is letterlijk dé plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Daarom is het aantal pontkaartjes beperkt tot 30 per uur en kun je deze kaartjes alleen vooraf online kopen. Ook het verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de overtocht. Op deze pagina vind je alles wat vooraf noodzakelijk is om te weten voor de overtocht. Ga dus goed voorbereid op pad!

 

 

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo