Nieuws van de boswachter

Speelnatuur op Tiengemeten vanaf 1 juli weer open!

24 juni 2020 | Annette den Dulk

Woensdag 1 juli openen eindelijk ook weer de deuren van Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten! In eerste instantie alleen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. In het zuiden start op 11 juli de zomervakantie en vanaf dan is Speelnatuur bijna dagelijks geopend van 10.15-16.45 uur. Alleen op maandag is het gesloten voor onderhoud en zijn ook de andere faciliteiten op het eiland gesloten. Goed om te weten: je moet vooraf je pont- en entreekaartje online kopen.

Speelnatuur op Tiengemeten

Entreetickets

Wil je lekker komen ravotten in Speelnatuur op Tiengemeten? Koop dan vooraf online je kaartjes voor de pont én entreekaartjes voor Speelnatuur. Ter plaatse kaartjes kopen is niet mogelijk. Goed om te weten: vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje tijdens de overtocht met de pont verplicht.

Speelnatuur van OERRR

Kinderen kunnen uit hun dak in Speelnatuur van OERRR. In 4,5 hectare natuurterrein kunnen ze naar hartenlust ravotten, vlotten of hutten bouwen en vies worden. De modderglijbaan is vaak favoriet. Voor de kleintjes is er veilig Ukkie-eiland. Ouders houden hebben hier makkelijk overzicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren of waden door het ploeterbeekje. Doordat je met de pont over vaart, is het een echt dagje uit voor iedereen. Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein bij het vertrekpunt van de pont (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland). De pont vertrekt ieder heel uur vanaf vaste wal.

Spelregels voor je bezoek aan Tiengemeten

Natuurlijk hou jij je bij een bezoek aan Tiengemeten aan de basisregels van het RIVM. Vooraf koop je je pontkaartje online voor de dag en het tijdstip dat je wilt overvaren. Alles over je overtocht vind je op onze pontpagina.

Vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het Bezoekerscentrum ook weer geopend op dinsdag t/m zondag van 10.15-16.45 uur. Ook hier houden wij ons aan alle regels die nodig zijn om het veilig en prettig te houden voor iedereen. Wij hebben er vertrouwen in dat iedereen daaraan meewerkt en dus staat niets het genieten meer in de weg! Ook starten we vanaf 1 juli weer met de excursies. In kleinere groepjes en dus exclusiever.

Vanaf september

De kinderfeestjes met de boswachter starten waarschijnlijk weer na de zomervakantie. Onze vergaderlocatie is waarschijnlijk vanaf september weer te boeken. Hou onze nieuwspagina en/of social mediakanalen in de gaten!

De natuur kan het niet vragen, wij wél

Als iets nóg duidelijker is geworden de afgelopen maanden, is het wel dat natuur onmisbaar is in ons leven. We roepen daarom iedereen op om dit besef om te zetten in steun voor onze natuur. Jij kunt helpen! Door mensen in uw omgeving te stimuleren om lid te worden, een lidmaatschap cadeau te geven of verrassend leuke producten te kopen in onze winkel in het bezoekerscentrum. Tot op Tiengemeten!

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo