Nieuws van de boswachter

We kunnen weer naar Tiengemeten!

18 november 2020 | Annette den Dulk

Vanaf donderdag 19 november zijn de corona-maatregelen in Nederland weer iets versoepeld. Ook Natuurmonumenten heeft besloten om te versoepelen, waardoor we weer bezoekers op het eiland kunnen verwelkomen. Vanaf morgen is het voor iedereen mogelijk om naar Tiengemeten over te varen. Het aantal pontkaartjes is beperkt tot 45 bezoekers per overtocht, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk samenkomen. Ook het Bezoekerscentrum is tijdens de weekenden in november geopend. Op maandag tot en met vrijdag is het Bezoekerscentrum gesloten, maar kun je als bezoeker hier in het openbare gedeelte terecht voor een toiletbezoek en koffie/thee. We organiseren helaas nog geen excursies op het eiland.

hooglander op Tiengemeten

Pont

Vanaf donderdag 19 november vaart de pont weer voor bezoekers. De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom hebben we op en rondom de pont maatregelen genomen. Op onze pontpagina vind je alles wat je vooraf over de pont moet weten, zoals het vooraf online kopen van je pontkaartje. Wat niet veranderd is: de pont vaart stipt op tijd, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Herfst op Tiengemeten

Ook in de herfst is het prachtig op Tiengemeten! De natuur maakt zich op voor de winter. Die hele metamorfose is op Tiengemeten goed te zien, onder andere aan de kleuren van het landschap. Maar wat dacht je van de vogeltrek waarin Tiengemeten een hele belangrijke functie vervult? Deze video geeft je een beeld van Tiengemeten in de herfst.

Tiengemeten in de herfst

Veiligheid

We gaan ervan uit dat iedereen die Tiengemeten bezoekt, zich houdt aan de basisregels van het RIVM. Dus stap niet op de pont als je corona-gerelateerde klachten hebt, houdt anderhalve meter afstand en ga niet met meer dan vier personen of één huishouden op pad. In het Bezoekerscentrum vragen we je om de instructies op te volgen: draag een mondkapje en volg de aangegeven looproutes. In de rij voor het toilet? Wacht op één van de iconische dieren op de grond. Je kunt alleen met pin betalen; alleen het koffieautomaat werkt met muntgeld.

Goed voorbereid

Op maandag tot en met vrijdag is het Bezoekerscentrum gesloten, maar kun je als bezoeker hier in het openbare gedeelte wel terecht voor een toiletbezoek en koffie/thee. Tijdens de weekenden in november is het Bezoekerscentrum open. Alle overige voorzieningen op het eiland zijn gesloten; de deuren van de horeca blijven gesloten in verband met de corona-maatregelen. Kijk voor meer informatie en hotelreserveringen op de website van de Herberg. Ga dus goed voorbereid op pad!

Wat neem je mee als je in de herfst naar Tiengemeten gaat

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo