Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zondag 29 augustus: openlucht theater met levensgrote insecten op Tiengemeten

25 augustus 2021 | Annette den Dulk

Zondagmiddag 29 augustus 2021 zetten een grote kever, een lieveheersbeestje en een kakkerlak het eiland Tiengemeten op stelten. Als bezoeker kun je die middag onverwachts oog in oog staan met enorme, levensgrote insecten. Vergezelt van een dompteur trekken ze ongetwijfeld veel aandacht op het plein voor het Bezoekerscentrum op het natuureiland. Er zijn drie voorstellingen van dit spontane straattheater met drie Big Bugs: om 13.00 uur, 14.30 uur en om 16.00 uur. Een voorstelling duurt een half uur en wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

big bugs

Big Bugs

Ze zijn onschuldig. Of toch niet? Stel je voor: je staat ineens oog in oog staat met een levensgrote kever of een enorm stippelbeestje. Wat doe je? Ga je hun harige poten bewonderen? Durf je te aaien? Of gil je het uit en ren je hard weg...? Deze insecten zijn mensvriendelijk. Maar: pas op! Je mag ze niet voeren! Geen paniek: de dompteur houdt de beesten in de gaten, met veel komische situaties tot gevolg. Assistentie is nodig!

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is hét vertrekpunt voor een dag op het natuureiland Tiengemeten. Hier vind je een uitgebreide kaart van het eiland met alle routes, een expositie over de unieke ligging van het eiland in de Nederlandse delta, filmpjes en informatieborden over Tiengemeten. Naast educatieve informatie is er ook een winkel met (kinder)fietshuur, speurtochten, kleine versnaperingen, streekproducten en souvenirs. In de grote schuur waarin het Bezoekerscentrum is gevestigd zijn ook (invalide) toiletten te vinden. Het Bezoekerscentrum is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.15 – 16.45 uur.

Pont

Het eiland is uitsluitend bereikbaar via het water. Vanaf Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland vertrekt ieder uur de veerdienst naar het eiland. Vooraf online een pontkaartje reserveren is noodzakelijk. Informatie over vaartijden en het aanschaffen van een pontkaartje is te vinden op www.nm.nl/pont.

Annette den Dulk
Annette den Dulk