Ga direct naar inhoud
Nieuws

Midwinter op Tiengemeten

23 november 2022 | Otto de Kat

De eerste Midwinterdag op Tiengemeten, hier wil je bij zijn!

Speciaal op deze dag kun je gratis een wandeling met een boswachter maken, er is een spannende speurtocht voor de kinderen en ook beide musea zijn gratis geopend op de Midwinterdag

Natuurmonumenten-Stefan-Claessens-NAMO107776

Midwinterdag

Lang geleden, nog voordat het Kerstfeest gevierd werd was er een Germaans volksfeest rond de kortste dag van het jaar, dit werd ook wel het Midwinterfeest of lichtfeest genoemd. In een periode van 12 dagen waren er tal van rituelen. Nou vinden wij het wat uitgebreid om twaalf dagen lang een midwinter te vieren;-), daarom hebben wij er de Midwinterdag op Tiengemeten van gemaakt!

Midwinterdag op Tiengemeten

Een dag voor jong, oud en iedereen er tussenin. We organiseren deze dag tal van activiteiten, van een ritje in een echte Slee met Zeeuws trekpaard tot een gratis excursie met één van onze Gidsen. Van Boswachter spreekuur tot een gezellig marktje. Beide Musea zijn gratis toegankelijk op deze dag. Kun jij het je al voorstellen, na een excursie met de gids een heerlijke kop warme chocomelk in het bezoekerscentrum?

Het enige wat jij hoeft te doen is je warm aan te kleden en een pontticket te boeken voor deze dag! Kom je ook gezellig?

 

Als kers op de taart kun je deze dag ook winters dineren bij Gasterij de Gezusters. Hiervoor dien je wel vooraf te reserveren via [email protected]

 

Tips van de boswachter

  • Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt namelijk stipt op tijd.
  • Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland).
  • Koop vooraf online je pontkaartje(s)
  • Kleed je warm aan.
  • Wanneer je mee wilt met wandeling met gids, trek dan stevige schoenen aan en neem je verrekijker mee.
Otto de Kat
Otto de Kat