Nieuws van de boswachter

Nieuwe excursie: De Schotse hooglanders op Tiengemeten

16 oktober 2021 | Annette den Dulk

Zaterdag 23 oktober organiseren we voor de allereerste keer een excursie over de prachtige dames op Tiengemeten: de Schotse hooglanders. Fotogeniek met die lieve kop en haren voor de ogen en dus het meest gefotografeerd. Maar waarom lopen die hooglanders hier eigenlijk? Tijdens deze excursie leer je van de gids alles over de Schotse hooglander en maak je samen een wandeling op zoek naar deze grote grazers. Natuurlijk altijd met respect voor de koeien, want het zijn en blijven wilde dieren én je bent te gast in hun leefgebied!

hooglander op Tiengemeten

Schotse hooglanders

Op Tiengemeten zorgen zo’n 160 Schotse hooglanders voor het open karakter van het eiland. Ze lopen er vrij rond en kunnen zomaar op jouw route staan. Het kan ook zijn dat je er helemaal geen tegen komt. Waarom zijn er eigenlijk Schotse hooglanders op dit eiland en bijvoorbeeld geen Heckrunderen of Exmoorpony’s? Hoe gedragen hooglanders zich? Tijdens deze excursie ga je met de gids wandelend op zoek naar sporen en leer je alles over de hooglanders op Tiengemeten. De gids kent de lievelingsplekken van de hooglanders op het eiland, wat de kans vergroot om ze ook in het echt tegen te komen. Maar: het blijven wilde dieren die leven in vrijheid op een groot terrein, dus het kan ook zijn dat het bij sporen blijft… Eén ding is zeker: jij stapt met een hele berg nieuwe kennis op de pont terug naar het vaste land!

Informatie en aanmelden

De excursie start om 12.15 uur bij het Bezoekerscentrum op Tiengemeten (neem uiterlijk om 12.00 uur de pont vanaf vaste wal). De wandeling is zo’n 6 km over onverhard terrein en duurt zo’n 3 uur. Meer informatie en aanmelden kan via de excursiepagina. Alle informatie over de pont lees je op deze pagina.

 

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo