Ga direct naar inhoud
Nieuws

Op weg naar Nationaal Park NLDelta

14 maart 2019 | Angelique Aerts

Vandaag is een belangrijke stap gezet in de realisatie van een nieuw Nationaal Park; NLDelta. Hieronder vallen de Biesbosch en het Haringvliet. Provincies, gemeenten en natuurorganisaties ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om komende jaren te werken aan meer en mooiere natuur en eigentijdse beleving daarvan.

Kwade Hoek

Integrale aanpak

In de afgelopen tweeënhalf jaar hebben Nationaal Park De Biesbosch, Staatbosbeheer, Droomfondsproject Haringvliet en Natuurmonumenten samen met betrokken gebiedspartners de eerste projecten in gang gezet om de ambities van NLDelta te verwezenlijken. Ambities die gaan over optimaal verbonden natuurgebieden, betere beleefbaarheid, goede verbindingen, een herkenbare identiteit en trotse bewoners.

Op weg naar een groenblauwe topattractie

Boswachter Ted Sluijter: "De natuur is de basis. We kunnen heel trots zijn op onze delta, zo vlakbij het stedelijk gebied. Laten we die trots blijven uitspreken en samenwerken om de natuur hier verder te versterken." Achter de schermen wordt al hard gewerkt, maar komende tijd zul je NLDelta vaker voorbij horen komen.

Ondertekenaars

De provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Brabant, gemeente Dordrecht, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Wereld Natuur Fonds ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst NLDelta. De zes partners zetten daarmee een volgende, belangrijke stap in de ontwikkeling van de delta Biesbosch-Haringvliet. Nu al genieten van al het moois in de delta? Kom naar natuureiland Tiengemeten of de uitgestrekte stranden van de Kwade Hoek.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts