Ga direct naar inhoud
Nieuws

Rolstoelbakfiets voor kinderen met beperking

01 oktober 2018 | Annette den Dulk

Zondag 30 september nam directeur Marc van den Tweel op natuureiland Tiengemeten een rolstoelbakfiets in ontvangst van Martine Geurts, voorzitter van Facilicom Group Foundation. De rolstoelbakfiets maakt het mogelijk om een kind in een rolstoel ook te laten genieten van de natuur. Ieder kind heeft namelijk recht op natuur. Spelen in de natuur is leuk én gezond. Daar worden kinderen blij van en dat is OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. We willen met OERRR spelen in de natuur stimuleren voor alle kinderen met én zonder beperking. Daarom wordt met de schenking Speelnatuur van OERRR geschikt gemaakt voor kinderen met een beperking.

rolstoelbakfiets op natuureiland Tiengemeten

Marc van den Tweel: “Wij zijn heel erg blij met de prachtige schenking van de Facilicom Group Foundation. Dankzij deze Foundation kunnen wij voorzieningen aanbrengen in locaties van Speelnatuur van OERRR waardoor het ook voor kinderen met een beperking fijn is om te spelen. Daarnaast gebruiken wij een deel van het geld om de Speeltuinbende samen met de kinderen onze locaties te laten testen. Heel veel dank voor deze prachtige schenking!”

Rolstoelbakfiets

De rolstoelbakfiets is de eerste aankoop die is gedaan uit de schenking en werd gelijk getest door de aanwezige kinderen. Naast de rolstoel is in de bak ook plaats voor kinderen zonder beperking. Dat komt tegemoet aan de doelstelling om kinderen met en zonder beperking samen in de natuur te laten genieten. De rolstoelbakfiets blijft op Tiengemeten en is te lenen in het Bezoekerscentrum. Interesse om te lenen? Stuur ons een mail en wij zorgen dat de fiets klaar staat en je een uitleg krijgt over het gebruik van deze fiets.

Speelnatuur van OERRR

Na de officiële overhandiging van de rolstoelbakfiets is door de aanwezige kinderen meteen de grootste locatie van Speelnatuur van OERRR onder begeleiding van de Speeltuinbende getest. Met de rolstoel op een vlot varen door Speelnatuur: wat een blije gezichten! Ook de rolstoelbakfiets is uitgeprobeerd en kreeg lovende reacties van ouders en kinderen.

Facilicom Group Foundation

Facilicom Group Foundation richt zich op kwetsbare groepen in de samenleving voor wie een inspirerende leefomgeving niet vanzelfsprekend is. Ze werkt altijd samen met maatschappelijke organisaties, zoals Natuurmonumenten, die specifieke kennis van de doelgroep en de maatschappelijke vraag hebben. Het grootste deel van de schenking wordt besteed aan voorzieningen voor kinderen met een beperking in Speelnatuur van OERRR. Daarnaast wordt het geld ingezet voor de realisatie van het samen spelen in Speelnatuur van OERRR door kinderen met én zonder beperking. Hiervoor is de Speeltuinbende ingeschakeld.

Annette den Dulk
Annette den Dulk