Ga direct naar inhoud
Nieuws

Speelnatuur Tiengemeten 2023 helaas gesloten

22 maart 2023 | Otto de Kat

Vorig jaar is bij de eerste klachten al meteen een onderzoek uitgevoerd. Hierbij is de bron van de zwemmersjeuk niet met 100% zekerheid gevonden.

Natuurmonumenten-Rogier-Bos-NAMO115351

Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten komend seizoen dicht

Het is geen leuk bericht, maar de Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten blijft komend seizoen voor regulier spelen gesloten. De reden hiervoor is dat we vorig jaar tijdens de warme en droge zomer te maken kregen met zwemmersjeuk in het water. Dit veroorzaakte jeukklachten bij onze jonge en oudere bezoekers. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel heel vervelend. De bron van dit probleem is nog niet achterhaald en opgelost. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om, voor de veiligheid van onze bezoekers, komend seizoen niet regulier open te gaan.

Veiligheid en onderzoek

Vorig jaar is bij de eerste klachten al meteen een onderzoek uitgevoerd. Hierbij is de bron van de zwemmersjeuk niet met 100% zekerheid gevonden. Omdat de jeukklachten vooral bij warme temperaturen en droogte optreden, benutten we dit seizoen om een gedegen onderzoek uit te voeren naar de oorzaken van de jeuk. Als we dit kunnen achterhalen, kunnen we ook werken aan de oplossing. We hopen hiermee Speelnatuur volgend jaar weer op een goede en veilige manier aan te kunnen bieden als OERRR beleving voor kinderen.

Balen

Het is natuurlijk enorm balen. We willen niets liever dan kinderen een onvergetelijke dag in de Speelnatuur bieden. We weten als geen ander hoe kinderen genieten van het spelen in water en modder. Glijden van een modderbaan is fantastisch, maar niet als je de dag erna onder de uitslag zit

Toekomst

Ons doel is dat er een toekomstbestendige oplossing komt voor de Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. Dat de kinderen weer eindeloos kunnen ravotten, vlotten bouwen, kliederen met zand en natuurlijk kunnen glijden van de modderglijbaan. We gunnen alle kinderen dit soort onvergetelijke avonturen in de natuur. Voor nu kunnen we niet meer dan vragen om begrip en geduld in deze situatie.

Dagje naar natuureiland Tiengemeten

Ondanks dat de Speelnatuur gesloten is, is er op eiland Tiengemeten genoeg te doen voor het hele gezin. Wie wil er nou niet een dagje naar een eiland? Het Bezoekerscentrum is vanaf 1 april van dinsdag tot en met zondag geopend. Hier vind je meer informatie over het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen: bijvoorbeeld een Boswachter Bootcamp,  op zoek gaan naar sporen van de bever of je wagen aan de spannende ontdekkingstocht van OERRR. Ook kun je fietsen en zelfs (kinder)tandems huren en zo de bijzondere natuur van het eiland beleven. Sluit af met iets lekkers bij Gasterij de Gezusters of haal een ijsje in het Bezoekerscentrum. Een overtocht met de veerpont geeft je al een gevoel van vrijheid en vakantie, dus redenen genoeg om Tiengemeten aan je lijstje toe te voegen!

Meer informatie

Op onze Tippagina vind je meer informatie over wat je op het eiland kan ondernemen (met of zonder kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan.

Otto de Kat
Otto de Kat