Nieuws van de boswachter

Speelnatuur Tiengemeten tot 19 juli gesloten

06 juli 2022 | Chantal van Burg

De zomervakantie staat voor een deel van Nederland vanaf vrijdag voor de deur. Tijd om leuke dingen te ondernemen. Natuurmonumenten heeft dan ook flink de balen om haar Speelnatuur op het eiland Tiengemeten tijdelijk te moeten sluiten. “Maar gezondheid gaat voor, dus willen we dit eerst uitgezocht hebben”, aldus boswachter Chantal van Burg. Na meldingen van zwemmersjeuk vindt nu eerst een onderzoek plaats naar de oorzaak en de bestrijding ervan.

kinderen op Tiengemeten

"Zo vlak voor de zomervakantie is het laatste dat je wilt Speelnatuur sluiten. Vooral nu de kinderen straks vrij zijn van school en leuke uitjes kunnen gaan ondernemen. Het is dan ook ontzettend zuur dat we deze week besloten om Speelnatuur tot in ieder geval 19 juli dicht te houden. De reden hiervoor zijn meldingen van zwemmersjeuk van kinderen die in het water hebben gespeeld. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar vooral heel vervelend omdat het enorm jeukt. Vandaar dat we het zekere voor het onzekere nemen en eerst het water onderzoeken. Tussentijds verversen we het water en houden we Speelnatuur gesloten tot we meer resultaten beschikbaar hebben van het onderzoek.”

Verplaatsing feestweekend

In het weekend van 16 en 17 juli stond een groot feest gepland ter ere van het 10-jarig bestaan van Speelnatuur. Helaas wordt dit feest en andere geplande activiteiten tot 19 juli geannuleerd. Het feestweekend verplaatst naar 24 en 25 september. We hopen dat ouders en kinderen dan op Speelnatuur alsnog een feestje komen vieren.

Tiengemeten zeker te bezoeken

Chantal van Burg: “Ondanks dat Speelnatuur tijdelijk gesloten is, kun je zeker een bezoek aan Tiengemeten plannen. Het Bezoekerscentrum is van dinsdag tot en met zondag geopend. Hier vind je meer informatie over het eiland, de bewoners van het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen: bijvoorbeeld een Boswachter Bootcamp of waag je aan de spannende ontdekkingstocht van OERRR. Je bent lekker actief bezig in de natuur en gaat zelf met natuuropdrachten aan de slag. Er zijn ook verschillende excursies op het eiland, zoals met de huifkar op zoek naar bijzondere plekken, op expeditie over het eiland of struinen met een echte natuurgids. Ga je liever zelf op pad, loop dan eens een mooie wandeling en sluit af met een hapje of drankje bij Gasterij de Gezusters of huur een tandem en beleef zo de bijzondere natuur van het eiland. Een overtocht met de veerpont geeft je al een gevoel van vrijheid en vakantie, dus redenen genoeg om Tiengemeten aan je lijstje toe te voegen!”

Meer informatie

Zodra Speelnatuur weer open kan, informeert Natuurmonumenten hierover via haar website en social mediakanalen. Op onze Tippagina vind je meer informatie over wat je op het eiland kan ondernemen (met of zonder kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan.

 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven

logo