Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start nieuw seizoen!

29 maart 2018 | Annette den Dulk

Vrijdag 30 maart gaat het nieuwe seizoen op natuureiland Tiengemeten van start. Vanaf Goede Vrijdag zijn alle faciliteiten op het eiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten heten je weer van harte welkom voor een heerlijke dag in de natuur. Ook Speelnatuur gaat weer open na een lange winterslaap! Hier kunnen gezinnen terecht woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Tijdens vakantieperiodes zijn er ruimere openingstijden. 

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Infopunt
In het infopunt aan de haven in Nieuwendijk kun je terecht voor een pontkaartje en informatie over de activiteiten op Tiengemeten. Het infopunt is op dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Pont
Ieder heel uur tussen 10.00 uur en 17.00 uur vertrekt de pont vanaf Nieuwendijk. Op vrijdag, zaterdag en zondag vaart de pont ook om 18.00 uur en 19.00 uur. Vanaf Tiengemeten vaart de pont ongeveer 10 minuten na ieder heel uur terug naar Nieuwendijk. De laatste pont vaart vanaf 30 maart in het weekend om 19.10 uur terug naar vaste wal; op maandag t/m donderdag vertrekt de laatste pont van Tiengemeten om 17.10 uur. Een ticket kun je online kopen of in het infopunt.

Bezoekerscentrum Tiengemeten
De deuren van het bezoekerscentrum op Tiengemeten staan altijd open voor een kopje koffie of het toilet. Tijdens openingstijden (dinsdag t/m zondag van 10.15 uur – 16.45 uur) kun je hier al je vragen stellen over de mogelijkheden op het eiland of een leuk souvenir uitzoeken. Ook kun je hier terecht voor het huren van een fiets of een rolstoel.

Speelnatuur
Kinderen (en ouders!) kunnen zich uitleven in Speelnatuur van OERRR: 4,5 hectare ruig natuurterrein waar je naar hartenlust kunt ravotten en vies worden. Voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Speelnatuur is op woensdagmiddag (13.15-16.45 uur), zaterdag (10.15-16.45 uur) en zondag (10.15-16.45 uur) geopend. Tijdens schoolvakanties zijn er ruimere openingstijden.
 

Annette den Dulk
Annette den Dulk