Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start nieuw seizoen op Tiengemeten

27 maart 2019 | Annette den Dulk

Het bezoekerscentrum is er klaar voor: de ramen zijn in eilandstemming gebracht, de fietsen en tandems zijn gepoetst en de unieke souvenirs voldoende op voorraad. Vanaf zaterdag 30 maart zijn (bijna) alle deuren weer geopend van dinsdag t/m zondag. Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk en het bezoekerscentrum op Tiengemeten heten je weer van harte welkom voor een heerlijke dag in de natuur. Speelnatuur is vanaf woensdagmiddag 3 april weer open na een lange winterslaap! Hier kun je terecht op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Tijdens vakantieperiodes zijn er ruimere openingstijden.

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Infopunt

In het infopunt aan de haven in Nieuwendijk kun je terecht voor een pontkaartje en informatie over de activiteiten op Tiengemeten. Het infopunt is op dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur.



Pont

Ieder heel uur tussen 10.00 uur en 17.00 uur vertrekt de pont vanaf Nieuwendijk. Vanaf 5 april 2019 vaart de pont op vrijdag, zaterdag en zondag ook om 18.00 uur en 19.00 uur. Vanaf Tiengemeten vaart de pont ongeveer 10 minuten na ieder heel uur terug naar Nieuwendijk. De laatste pont vaart vanaf vrijdag 5 april in het weekend om 19.10 uur terug naar vaste wal; op maandag t/m donderdag vertrekt de laatste pont van Tiengemeten om 17.10 uur. Een pontticket kun je online bestellen of ter plaatse kopen in het infopunt.



Bezoekerscentrum Tiengemeten

In het bezoekerscentrum kun je tijdens openingstijden (dinsdag t/m zondag van 10.15 uur – 16.45 uur) al je vragen stellen over de mogelijkheden op het eiland, wat lekkers nuttigen (sapje, koffie, thee met een beverkoek, tientje, muffin of natuurlijk een ijsje) of een uniek souvenir uitzoeken. Gezinnen met kinderen kunnen hier ook terecht voor de Boswachter Bootcamp (wandeling met sportieve opdrachten) of de spannende ontdekkingstocht (educatieve wandeling). Ook kun je hier een fiets, tandem of rolstoel huren.



Speelnatuur

Kinderen (en ouders!) kunnen zich uitleven in Speelnatuur van OERRR: 4,5 hectare ruig natuurterrein waar je naar hartenlust kunt ravotten en vies worden. Voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. In Speelnatuur staan nieuwe picknicktafels, inclusief tafel waar een rolstoel kan aanschuiven. Speelnatuur is op woensdagmiddag (13.15-16.45 uur), zaterdag (10.15-16.45 uur) en zondag (10.15-16.45 uur) geopend. Tijdens schoolvakanties zijn er ruimere openingstijden.

Annette den Dulk
Annette den Dulk