Nieuws van de boswachter

Tiengemeten in de herfst

16 oktober 2021 | Annette den Dulk

Tiengemeten is in alle seizoenen prachtig! Ieder seizoen heeft op het eiland zijn eigen charme en beleving. In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. Deze metamorfose is ook op Tiengemeten goed te zien. De grote kattenstaart kleurt bijvoorbeeld nu naar geel en rood. En daarmee doet Tiengemeten echt niet onder voor een mooi herfstbos!
Ook in de herfst kun je dus op Tiengemeten genieten van een dagje uit in de natuur. Wat maakt de herfst op het natuureiland zo speciaal? Boswachters Annette en Gerwin vertellen je er met passie over!

paddenstoelen op Tiengemeten

Vogeltrek

In de herfst vindt de vogeltrek plaats waarbij de vogels zich verplaatsen van noord naar zuid. Boswachter Gerwin: “Watervogels hoppen dan eigenlijk langs de hele Atlantische kust van delta naar delta en Tiengemeten ligt daar heel mooi middenin.” In onderstaande korte video over de herfst vertelt Gerwin je ook over de wintertaling. Wil je meer weten over Tiengemeten tijdens de vogeltrek? Vogelgids Tino vertelt je erover in deze video.

Wandelen

Ook in de herfst kun je genieten van de wandelroutes op Tiengemeten. De routes vind je op deze pagina. Ga wel goed voorbereid op pad! Boswachter Annette geeft in deze korte video tips hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Youtube-kanaal

Op het eigen Youtube-kanaal van Natuurmonumenten op Tiengemeten vind je nog meer video’s over dit bijzondere eiland. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan ons kanaal!

Tiengemeten in de herfst

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo