Nieuws van de boswachter

Tiengemeten nog niet bereikbaar voor bezoekers

01 maart 2021 | Chantal van Burg

Dinsdag 23 februari liet het kabinet weten dat er iets meer lucht komt in de huidige lockdown. Helaas betekent dit nog geen directe wijzigingen in de openstelling van Tiengemeten voor bezoekers. Wel is het hotel van de Herberg vanaf woensdag 3 maart wel open voor gasten. Vooralsnog vaart de veerdienst tot en met 15 maart niet voor bezoekers naar Tiengemeten.

Herberg Tiengemeten

Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is cruciaal voor de bereikbaarheid van de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor werknemers van Natuurmonumenten als beheerder van het eiland.

Verlenging strenge lockdown

Alle niet-noodzakelijke winkels en voorzieningen moesten sluiten in de strenge lockdown-periode (vanaf 16 december 2020). Doel hiervan was geen ongewenste verkeersbewegingen en bezoekersstromen op gang te brengen en het aantal contactmomenten te verminderen. Door deze maatregelen sloten de basisvoorzieningen op het eiland, zoals de toiletten en de koffie- en theeautomaat. Ook het bezoekerscentrum en het hotel van Herberg Tiengemeten moesten dicht. De musea en aanwezige horeca waren al gesloten. Deze maatregelen zijn dinsdag 23 februari door de overheid verlengd tot en met 15 maart 2021.

Vanaf woensdag 3 maart is het hotel van Herberg Tiengemeten weer open voor gasten. Het hotel is geopend van woensdag tot en met zondag. Bezoekers met een reservering van een hotelkamer bij Herberg Tiengemeten of één van de Buitenleven Vakantiewoningen zijn uiteraard welkom om over te varen. Over deze overtochten zal rechtstreeks contact zijn.

Tot en met 24 april geen excursies

Omdat ook na een eventuele versoepeling nog restricties zullen gelden, heeft Natuurmonumenten besloten om tot 24 april geen excursies en activiteiten te organiseren. Zodra de situatie wordt versoepeld, communiceert Natuurmonumenten via haar website over de mogelijkheden die dan gelden.

Kies voor de natuur dichtbij huis

Natuurmonumenten sluit zich aan bij de oproep van de overheid: blijf zo veel mogelijk thuis. Vermijd drukke plekken en tijdstippen. Zie je dat het ergens druk is, ga dan ergens anders heen. Geniet vooral van de natuur dichtbij huis en houd je daarbij aan de geldende regels van het natuurgebied én van de lockdown. Kijk voor inspiratie op www.natuurmonumenten.nl

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven

logo