Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voorzieningen op Tiengemeten nemen winterpauze

30 oktober 2019 | Annette den Dulk

In het winterseizoen is natuureiland Tiengemeten een oase van rust. De natuur verandert in ‘vijftig tinten bruin’ en vogels domineren het eiland. Ze strijken neer op het eiland om uit te rusten en bij te tanken. Alleen de echte de doorgewinterde natuurliefhebber stapt op de pont om te genieten van de pracht van de winter op het eiland. Vanaf vrijdag 1 november nemen de voorzieningen (infopunt, bezoekerscentrum, speelnatuur en musea) op natuureiland Tiengemeten een winterpauze en sluiten hun deuren. De horeca heeft aangepaste openingstijden. Tijdens de wintermaanden kun je uiteraard wel dagelijks komen genieten van de natuur. Ook de toiletten en koffie/thee in het openbare deel van het bezoekerscentrum staan tot je beschikking. Een kaartje kopen voor de pont kan het beste online.

Voorzieningen op Tiengemeten gesloten

Pontkaartje

Met het infopunt in winterslaap, kun je het beste je pontkaartje vooraf (of ter plaatse) online kopen. Je ontvangt dan je pontkaartjes direct per e-mail. Heb je geen toegang tot je mail op een mobiele telefoon? Betaal dan contant je kaartje(s) bij de schipper.

 

Goed voorbereid

Kom je genieten van de oase van rust? Ga dan goed voorbereid op pad: trek warme kleren en stevige schoenen aan en neem een lunchpakket en gevulde thermoskan mee. Kom je op vrijdag, zaterdag of zondag: controleer dan vooraf of Herberg Tiengemeten of Gasterij de Gezusters geopend is. Herberg Tiengemeten heeft aangepaste openingstijden tijdens het winterseizoen. De Gasterij opent incidenteel de deuren.

Einde winterslaap

Vanaf woensdag 1 april 2020 zijn alle faciliteiten op het natuureiland weer dagelijks open (behalve maandag). Het infopunt aan de haven in Nieuwendijk, het bezoekerscentrum, de musea en de horeca op Tiengemeten heten je dan weer van harte welkom voor een heerlijke dag in de natuur.

Annette den Dulk
Annette den Dulk