Nieuws van de boswachter

Vrijdag 3 mei 2019: vrijblijvend kijkje in de keuken

11 april 2019 | Annette den Dulk

Vrijwilligers zijn de stille krachten van onze natuur in Nederland en op allerlei vlakken vervullen zij een onmisbare rol. Dankzij hun inzet kan Natuurmonumenten jaarlijks zo’n 50.000 mensen verwelkomen op het unieke natuureiland Tiengemeten en kunnen de gasten op het eiland genieten van een heerlijke dag uit. Op Tiengemeten zijn we nog op zoek naar uitbreiding van de teams op het infopunt, de winkel in het bezoekerscentrum en Speelnatuur. Op vrijdag 3 mei organiseren we een kijkje in de keuken en kun je vrijblijvend kennis maken met vrijwilligers, het eiland Tiengemeten en de verschillende locaties.

Kijkje in de keuken

Kijkje in de keuken

Lijkt het je leuk om jezelf ook in te zetten voor Natuurmonumenten op Tiengemeten, maar twijfel je nog? Kom dan geheel vrijblijvend (!) op vrijdag 3 mei eens bij ons kijken. Je bent welkom tussen half 11 en 15.00 uur. De vrijwilligers in het Infopunt aan vaste wal ontvangen je daar graag en vertellen je over hun werkzaamheden. Daarna vervolg je je tocht op de pont naar het eiland en neem je een kijkje in het Bezoekerscentrum en in Speelnatuur. Op iedere plek kun je kennis maken en al je vragen stellen aan de vrijwilligers. Je ontvangt steeds een nieuwe envelop met informatie over de volgende locatie. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om van het eiland zelf te genieten: we zetten die dag een speciale route uit naar de Vliedberg.

Tips van de vrijwilligerscoördinator

  • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland)
  • Kijkje in de keuken is tussen half 11 en 15.00 uur
  • Start is in het Infopunt aan vaste wal
  • Voor koffie of thee met wat lekkers zorgen wij; een lunchpakketje is wel handig om mee te nemen
  • Je hoeft geen pontkaartje te kopen
  • Neem de tijd: het hele traject is af te leggen in jouw eigen tempo
  • De pont vertrekt ieder heel uur naar Tiengemeten en ± 10 minuten later vanaf het eiland terug naar vaste wal 
  • Je hebt tot uiterlijk 16.45 uur de tijd om kennis te maken met de vrijwilligers

Aanmelden

We horen graag vooraf op je vrijblijvend een kijkje in onze keuken komt nemen! Graag ontvangen we je aanmelding per e-mail: [email protected]. Heb je vooraf vragen? Neem dan gerust contact op met Marieke Veldkamp (vrijwilligerscoördinator op Tiengemeten): 06-10543331.

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo