Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers gezocht op Tiengemeten!

04 mei 2021 | Annette den Dulk

Wij komen graag in contact met natuurliefhebbers die mee willen helpen aan een prettige ontvangst van bezoekers aan ons natuurgebied op Tiengemeten. Als vrijwilliger ga je in een enthousiast team aan de slag in/rondom het Bezoekerscentrum of zet je je in voor het beheer van het parkeerterrein aan vaste wal.

vrijwilligers gezocht

We zoeken op dit moment nog mensen voor de volgende functies:

Iedere vacature is anders. Voor de meeste vacatures geldt dat je minimaal 2 keer per maand actief bent, waarvan 1 keer in het weekend. Alle werkzaamheden hebben te maken met het eiland Tiengemeten. De onderhoudsvrijwilligers bekommeren zich om de eerste indruk door zorg te dragen voor het parkeerterrein aan vaste wal. In de winkel ben je het visitekaartje op het eiland. En als vrijwilliger werving & promotie ga je het gesprek aan met bezoekers over hun belevenissen op het eiland en probeer je ze te enthousiasmeren voor een lidmaatschap of donatie. In alle vacatures gaat het om een inspirerende werkomgeving met leuke collega's en heb je een vast contactpersoon.

Enthousiasme en betrokkenheid staan voorop

Ga jij makkelijk met mensen in gesprek? We zoeken natuurliefhebbers die trots zijn op het werk van Natuurmonumenten en betrokken zijn bij de natuur. Vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn gastheer of gastvrouw voor het gebied, vertellen spontaan over de natuur en maken mensen attent op de rol van Natuurmonumenten in het gebied en de noodzaak van steun voor het behoud van de natuur. En daar hoort de vraag aan bezoekers om ons te steunen door lid te worden natuurlijk bij. Op de onderhoudsvrijwilligers is dit iets minder van toepassing, al kunnen ook zij aangesproken worden door bezoekers en is het dus ook voor hen belangrijk dat zij het verenigingsbelang ondersteunen. 

Wat bieden wij?

Vrijwilligerswerk vraagt van twee kanten inzet. Wij vragen iets van jou en je krijgt daar ook van ons iets voor terug. We zorgen ervoor dat je goed uitgerust wordt: van kleding tot kennis. Op de achtergrond wordt ook alles goed geregeld, zoals verzekeringen en een pontpasje. Het is afwisselend en zelfstandig vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van betaalde en vrijwillige medewerkers.

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?

Ben je benieuwd wat de diverse functies inhouden, heb je interesse om je op Tiengemeten in te zetten? Vrijwilligerscoördinator Marieke Veldkamp beantwoordt graag eventuele vragen. Ben je gelijk enthousiast? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel Marieke voor het maken van een afspraak: 06-10543331.

Annette den Dulk
Annette den Dulk