Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden centrale haven Tiengemeten

02 november 2020 | Chantal van Burg

Vanaf maandag 9 november starten er werkzaamheden in de haven van Tiengemeten. De damwand aan de oostzijde van de haven buigt al een aantal jaren door. Om verdere doorbuiging te voorkomen, vinden er nu werkzaamheden plaats. Doordat de werkzaamheden een groot deel van de haven in beslag nemen, vaart de grote veerpont niet. Bezoekers kunnen daarom van 9 november tot 13 november niet met de veerpont naar Tiengemeten komen. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kunnen bezoekers vanaf 14 november weer met de pont de overtocht naar het eiland maken.

Haven Tiengemeten

Damwand herstellen

Uit recent onderzoek blijkt dat er erosiegaten in de bodem in de havengrond zijn ontstaan. Hierdoor is de damwand gaan wijken en gaan doorbuigen. Om er voor te zorgen dat de damwand niet doorbreekt, worden de erosiegaten aangevuld en afgedekt met steen. De werkzaamheden duren van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november.

Bereikbaarheid bewoners en werknemers

Door de werkzaamheden is het niet mogelijk om met de grote veerpont in de haven Tiengemeten af te meren. Om ervoor te zorgen dat bewoners en werknemers Tiengemeten kunnen bereiken, vaart daarom speciaal voor hen incidenteel een kleine pont. Hier gelden ook de huidige coronamaatregelen, waardoor er veel minder capaciteit is op het dek. Hierdoor kunnen er in die periode geen bezoekers overvaren naar Tiengemeten. Gasten van het hotel van de Herberg ontvangen via Herberg Tiengemeten informatie over hun overtocht. Gasten van de Buitenleven Vakantiewoningen zijn ook rechtstreeks geïnformeerd.

Weer bereikbaar voor bezoekers

Vanaf zaterdag 14 november kunnen bezoekers weer met de grote veerpont Tiengemeten komen bezoeken. In dat weekend is ook het Bezoekerscentrum open.

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven