Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzame personeelsdag Sovon op Tiengemeten

04 november 2019 | Chantal van Burg

Vrijdag 1 november was het een drukte aan Sovon mensen op Tiengemeten. Dit keer waren het  niet alleen de vogels die centraal stonden, maar hun jaarlijkse personeelsdag. Ruim dertig mensen van Sovon Vogelonderzoek staken deze dag de handen uit de mouwen.

Personeelsdag SOVON op Tiengemeten

Een aantal ging knotwilgen in de Oude Polder en een andere groep trok een waadpak aan om vrijwilligers van Natuurmonumenten te helpen bij het verwijderen van de waterteunisbloem. Deze plant hoort hier van nature niet thuis en zorgt voor veel problemen in het kommoeras op het eiland. 

Fijn samenzijn en hulp bij ons werk

Het leverde de mensen van Sovon een mooie en gezellige dag op met elkaar in de natuur. Er is veel werk verzet waarmee Sovon ons als beheerteam enorm heeft geholpen. Na een smakelijke lunch bij Gasterij De Gezusters, splitste de groep weer in tweeën. Een deel ging mee op excursie en kreeg informatie over de natuurontwikkeling op Tiengemeten. Een ander deel ging zelf op pad om vogels te kijken en werd rijkelijk beloond met baardmannetjes, zeearenden, een slechtvalk, een blauwe kiekendief, waterpiepers en een paar tjiftjaffen. 

Rol Sovon op Tiengemeten

Sovon is een partner van Natuurmonumenten. Deze landelijke vereniging coördineert en voert vogelonderzoek uit met de hulp van vele vrijwilligers. De afgelopen 10 jaar voerde Sovon ook diverse malen broedvogelonderzoek uit op Tiengemeten. De maandelijkse watervogeltelling die vrijwilliger en vogelkenner Rob Burgmans op het eiland uitvoert, vindt ook plaats onder de landelijke coördinatie van Sovon.

Ook jouw personeelsdag op Tiengemeten?

Op Tiengemeten kun je terecht voor een arrangement voor bijvoorbeeld een personeelsdag waarbij je samen actief bent in de natuur én wij geholpen worden bij het beheer. Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven