Ga direct naar inhoud

Sluiswachterswoning in Tiengemeten

De sluiswachter bouwde zijn huis op een dijk. Net wat hoger, zodat hij goed uitzicht had over het water. Nu is het een vakantiewoning vanwaar je prachtig uitkijkt over het eiland en het Haringvliet.

Sluiswachterswoning Brienenwaardspolder

Knus huis

Ook binnen is het knus, zeker als je de houtkachel aansteekt. Je kunt er met vijf mensen slapen (2 tweepersoons en 1 eenpersoons slaapkamers). Het huis heeft een fijne grote keuken, schuur en tuin.

Ontdekkingstocht

Op Tiengemeten vind je rust, ruimte en weidsheid. En graslanden, slikken, riet, moeras en ruigtes. Het eiland is autoluw dus je uitstapjes zijn te voet of op de fiets. Een tocht over het eiland brengt je in drie heel verschillende delen. Weemoed ligt aan de oostelijke zijde en herinnert aan de tijd van kleinschalige landbouw. Weelde is het moerasgebied in het midden van het eiland. Wildernis (de westkant) doet z’n naam eer aan: laarzen aan!

Natuurmonumenten heeft een informatiecentrum op het eiland en Speelnatuur - meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Verder vind je er een landbouwmuseum en een museum met werk van de bekende illustrator/schrijver Rien Poortvliet. De veerdienst vaart het hele jaar op en neer, dus je kunt tijdens je bezoek ook een dagje Oud-Beijerland, Rotterdam, Dordrecht of Goeree-Overflakkee meepikken.

Reserveer deze comfortabele woning

Aantal personen: 5              Wifi: nee

Aantal slaapkamers: 3        Huisdieren toegestaan: ja

Aantal badkamers: 1

 

Sluiswachterswoning Tiengemeten
Comfortabel terras