Ga direct naar inhoud

Vrijwilliger werving & promotie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers ‘werving en promotie’ voor het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Wil jij het visitekaartje van dit bijzondere natuureiland zijn? Vind jij het leuk om op enthousiaste wijze Natuurmonumenten onder de aandacht te brengen en onze gasten te vragen om het werk van Natuurmonumenten te steunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vrijwilliger werving & promotie

Het bezoekerscentrum Tiengemeten ligt op het natuureiland Tiengemeten, dat je alleen kunt bereiken over het water. De meeste bezoekers aan Tiengemeten maken er een dagje uit van. Jaarlijks bezoeken zo’n 50.000 mensen het eiland. Het bezoekerscentrum ligt vlakbij de haven. Toch brengt niet iedereen een bezoek aan het centrum. En dat terwijl het bezoekerscentrum juist hét informatiepunt van het natuurgebied is. Je vindt hier alles wat je wilt weten over de natuur, over de wandelroutes, je kunt er fietsen huren en souvenirs kopen. Ook de (privé) excursies starten bij het bezoekerscentrum. Ook Speelnatuur van OERRR vind je vlakbij het bezoekerscentrum en trekt vele bezoekers.

Voor natuureiland Tiengemeten zijn wij op zoek naar een:

Enthousiaste vrijwilliger werving & promotie

Het bezoekerscentrum is voor vereniging Natuurmonumenten de uitgelezen plaats om in contact te treden met natuurliefhebbers en bezoekers. Het werven van nieuwe leden en donateurs is naast het verstrekken van informatie een belangrijke doelstelling voor de bezoekerscentra. Vind jij het leuk om op enthousiaste wijze Natuurmonumenten onder de aandacht te brengen en onze gasten te vragen om het werk van Natuurmonumenten te steunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat zijn je taken?

Op drukke zondagen en tijdens evenementen sta jij paraat om mensen te informeren over Natuurmonumenten. Je bent gastheer/-vrouw en vertelt over het eiland en het werk van Natuurmonumenten. Vanzelfsprekend vraag je ook aan onze gasten of ze dit werk willen steunen en motiveer je hen om bij te dragen.

Wie zoeken wij?

Vanzelfsprekend sta je achter de doelstellingen van Natuurmonumenten. Daarnaast:

 • Kun je enthousiast vertellen
 • Stap je graag op mensen af, maakt makkelijk contact en neemt hierin initiatief
 • Ben je enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je bindt graag mensen aan onze vereniging
 • Ben je minimaal 12 keer per jaar beschikbaar; meestal in het weekend en vooral in het drukke zomerseizoen (juni t/m september)

Wat bieden wij?

 • Afwisselend, zelfstandig en inspirerend vrijwilligerswerk
 • Een inspirerende werkomgeving met leuke collega’s
 • Een vaste contactpersoon
 • Een reiskostenvergoeding
 • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten
 • Een leuk programma met lezingen, workshops en trainingen tijdens het winterseizoen (als onze voorzieningen gesloten zijn).
 • Jaarlijks uitje
 • Twee keer per jaar gratis deelname aan een excursie van Natuurmonumenten op Tiengemeten.

Sollicitatie

Vrijwilligerscoördinator Marieke Veldkamp beantwoordt graag eventuele vragen. Ben je gelijk enthousiast? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel Marieke voor het maken van een afspraak: 06-10543331.