Ga direct naar inhoud

Medewerker Ledenservice: Johan Zorge

Johan is Medewerker Ledenservice, hét aanspreekpunt van Natuurmonumenten. Of je nu een vraag via Social media, telefoon of mail hebt? Deze komen allemaal op deze afdeling binnen. "Door mijn werk bij Natuurmonumenten leer ik ook veel dingen over de natuur. Soms zijn dit leuke feitjes die ik dan weer in andere kringen kan delen."

Johan Zorge

Wat houdt jouw baan in?

Als Medewerker van de Ledenservice ben ik hét aanspreekpunt van Natuurmonumenten. Samen met mijn collega’s beantwoorden wij binnenkomende vragen gericht aan Natuurmonumenten. Mensen die in contact willen komen met Natuurmonumenten kunnen dat doen via het contactformulier en daarnaast zijn we telefonisch of via onze social media kanalen te bereiken.

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten zo leuk?

Dat ik vanaf mijn eerste werkdag echt het gevoel heb dat ik erbij hoor en dat ik deel uit maak van deze organisatie. Ik ben door al mijn collega’s heel warm ontvangen en ik ervaar fijn contact met het samenwerken. Natuurmonumenten heeft een betrokken achterban. Dit zorgt dan ook vaak voor leuke gesprekken en uniek contact. Ook ben ik intern aan het bijleren over social media om mijn skills hiervoor te verbeteren. Natuurmonumenten staat achter mijn leerproces. ik word aangemoedigd en krijg tijd om mezelf verder te ontwikkelen. Door mijn werk bij Natuurmonumenten leer ik ook veel dingen over de natuur. Soms zijn dit leuke feitjes die ik dan weer in andere kringen kan delen.  

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?

Omdat er zoveel dingen spelen omtrent natuur is het altijd belangrijk om jezelf een beetje in te lezen. Soms komen er vragen binnen waar je zelf geen antwoord op hebt. Daarvoor gaan we dan op onderzoek uit of we kunnen de vraag aan collega’s stellen. De volgende keer dat de vraag gesteld wordt weten we het dan in ieder geval wel.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Het is moeilijk om een moment als ‘leukste’ te kronen. Ik heb vrijwel elke dag wel leuke momenten in het contact met onze achterban of met mijn collega’s. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik er geen plezier uithaal. Maar als ik tóch een moment moet noemen dan wordt het dat ik samen met andere collega’s was uitgenodigd voor de première van de film Wolf. Dat vond ik een leuke ervaring om mee te maken.