Marc van den Tweel

Marc van den Tweel (1964) is algemeen directeur van Natuurmonumenten sinds 2013. Verder is hij lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum van Oudheden.

In de periode 2008 – 2012 was Marc van den Tweel Algemeen Directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland en vervulde hij functies binnen het mondiale Ronald McDonald-­netwerk. Ook was hij in die periode politiek actief, onder meer als gemeenteraadslid. Daarvoor werkte hij tien jaar bij Wereld Natuur Fonds, waarvan acht jaar als Directeur Marketing & Communicatie. In die periode was hij ook voorzitter van een mondiaal investeringsfonds van WWF dat zich bezighield met het opzetten van leden- en campagneorganisaties in ‘emerging economies’. Ook was hij lid van de Raad van Toezicht van PAN Parks, een organisatie die zich richtte op natuurbescherming, plattelandsontwikkeling en toerisme.

Voordien werkte hij als managementconsultant bij Twynstra Gudde voor overheden en internationale ondernemingen. Daarvoor werkte Van den Tweel bij diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties in marketing­‐, communicatie­‐ en mediafuncties. Hij studeerde journalistiek, later gevolgd door opleidingen op het gebied van corporate communicatie en bedrijfskunde, in binnen­‐ en buitenland.

Publicaties