Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Teo Wams

Teo Wams (1959) is sinds 2004 directeur natuurbeheer bij Natuurmonumenten.

Directeur Natuurbeheer Teo Wams

Als directeur natuurbeheer is Teo Wams binnen de directie verantwoordelijk voor het beleid met betrekking tot de zorg voor de natuurgebieden en cultuurhistorische elementen van Natuurmonumenten. Daartoe behoren ook de vaak monumentale gebouwen die Natuurmonumenten bezit. Hij houdt zich daarnaast intensief bezig met het vrijwilligersbeleid en de internationale samenwerking van Natuurmonumenten. 

Voor hij bij Natuurmonumenten kwam werken was Teo langdurig werkzaam bij de Vereniging Milieudefensie. Hij vervulde daar meerdere functies, waaronder de laatste jaren die van algemeen directeur. Het was bij Milieudefensie dat hij zijn voorliefde ontwikkelde voor het werken bij een vereniging, een burgerbeweging die naast professionele medewerkers ook veel vrijwilligers heeft. Teo studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zich met name richtte op ecologie en milieukunde.  

Teo Wams woont in Amsterdam Noord samen met Marja en hun twee zoons.

logo