Ga direct naar inhoud

Fonds op Naam

Samen met u zetten we ons in voor de natuur in Nederland. We maken ons sterk voor alle natuur die nog over is. En voor alle nieuwe natuur die er nog gaat komen. Helpt u mee? Steun ons door een Fonds op Naam op te richten of steun een bestaand fonds.

Veluwezoom met bloeiende heide

Stel uw eigen Fonds op Naam in

Met uw Fonds op Naam geeft u een impuls aan natuurbescherming voor een langere termijn. Wellicht heeft u een bepaald natuurgebied waar u een speciale betrokkenheid bij voelt of is er een thema of onderdeel binnen ons werk waar u groot belang aan hecht.

Samen zoeken wij een geschikte doelbestemming binnen de doelstellingen van Natuurmonumenten. U geeft zelf een naam aan het fonds. Jaarlijks rapporteren wij over de bestedingen en wij nodigen u graag uit om mee op excursie te gaan.

We richten een Fonds op Naam op bij giften vanaf 50.000 euro. Het fondsvermogen wordt bijeen gebracht via een eenmalige gift maar dat kan ook via een periodieke gift van jaarlijks € 10.000 gedurende 5 jaar of een legaat of erfstelling. Er zijn verder geen kosten verbonden aan de instelling van een Fonds op Naam.

De fiscale behandeling van een Fonds op Naam is afhankelijk van de manier waarop de schenking gedaan wordt en gelijk aan die van een eenmalige of periodieke gift aan een goed doel met de ANBI-status. Natuurmonumenten hoeft geen erfbelasting te betalen over het ontvangen legaat of erfdeel.

Steun een bestaand bestemmingsfonds

Steunt u liever een bestaand fonds? Vanaf 500 euro schenkt u aan een bestaand fonds van Natuurmonumenten. Dit zijn de mogelijkheden:

Aankoopfonds

Grote aaneengesloten natuurgebieden bieden planten en dieren de beste kans op overleven. Met de aankoop van grond maken we de natuur robuuster.

Bomenfonds

Bomen zijn een bron van leven voor duizenden soorten insecten, vlinders, vogels. Uit het Bomenfonds financieren wij de aankoop van bomen en bosbeheer.

Fonds Marker Wadden

Samen met partners legt Natuurmonumenten een groep nieuwe natuureilanden aan in het Markermeer. Dit paradijs voor vissen en vogels is nog volop in ontwikkeling.

Meer informatie of vragen?

Neem dan contact op met onze Ledenservice, telefoon (033) 479 71 12. Of mail naar [email protected]