Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Wim Maas

Een kennismaking met Wim Maas.

Flevoland

Graag stel ik mij voor;

Wim Maas, geboren in Vlissingen en sinds 1976 woonachtig in de Flevopolders.

Na een lang werkend leven ben ik op zoek gegaan naar een nuttige invulling van mijn tijd. Omdat ik al lange tijd lid ben van Natuurmonumenten en inmiddels actief als vrijwilliger op de Marker Wadden is mijn interesse gewekt door een vacature voor de ledencommissie.

In het werkende leven heb ik gewerkt op een lokale bank, vervolgens bij de gemeente Vlissingen (de Gemeentelijke Sociale Dienst) voordat ik eind 1975 richting de Zuidelijke IJsselmeerpolders ben vertrokken. Vanaf 1976 ben ik werkzaam geweest bij het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (de ZIJP), vervolgens in 1978 van Lelystad naar Almere vertrokken om daar in 1992 over te stappen van de dienst Maatschappelijke Zorg en Woonruimteverdeling naar Brandweer Almere. Door verdere regionalisering van de lokale brandweerkorpsen en de al bestaande Regionale Brandweer Flevoland is mijn werk voortgezet bij de Veiligheidsregio Flevoland. Half 2019 is mijn volgende carrière gestart als pensionado.

Als geboren Zeeuw (1952) voel ik mij erg thuis in de polders, immers ook hier is water, wind en ruimte. Mijn vrijwilligerswerk voor Natuurmonumenten voelt als een maatpak, ik hoop dat lange tijd te mogen doen.

Wim Maas