Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Leen van de Maas

Een kennismaking met Leen van de Maas.

Zeeland

Ik ben geboren en getogen op Zuid Beveland. Geboren op 6-8-1965 te ’s Gravenpolder  Als klein kind speelde ik al vaak in het gebied Zwaakse Weel waar mijn ouders een fruitboomgaard hadden.

De passie voor natuur en behoud daarvan is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden. Ongeveer 9 jaar wonen we nu midden in het natuurgebied Zwaakse Weel, op het perceel waar de boomgaard van mijn ouders was. Naast de fruitboomgaard runnen mijn vrouw en ik daar een (mini)camping. De camping is landschappelijk heel mooi ingepast in het natuurgebied. We wonen en werken dus in de natuur en voelen ons echte ambassadeurs van het gebied.

Door deze contacten met leden in het gebied kan ik gemakkelijk achterhalen wat hen boeit en bindt aan de Zeeuwse natuur. Daardoor is het voor mij eenvoudig de verbindende schakel te kunnen vormen tussen de leden en de organisatie Natuur Monumenten. Doordat ik als commissielid ook op de hoogte ben van het regionaal/landelijk beleid en contacten onderhoud met de boswachters/ de beheerseenheid, kan ik, vaak al direct bij gesprekken “in het veld” een antwoord geven.

Leen van de Maas