Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Sarah Simmelink

Een kennismaking met Sarah Simmelink.

Gelderland

Waarom actief voor Natuurmonumenten?

Als geboren en getogen Winterswijker, opgegroeid in het buitengebied, heb ik als kind het typische Achterhoekse coulisselandschap lang vanzelfsprekend gevonden. Pas later, toen ik in Utrecht studeerde, begon ik langzaam steeds meer waardering te krijgen voor de mooie Achterhoek, en voor het werk dat nodig is om dit landschap te onderhouden. Soms heb je even afstand nodig om te realiseren wat je belangrijk vindt!

Het besef dat ik iets wilde doen voor het Achterhoekse landschap leidde tot het besluit terug te verhuizen en in deeltijd Bos- en natuurbeheer te gaan studeren. Met die groeiende kennis over de natuur en natuurbeheer kan ik het werk van Natuurmonumenten steeds beter op waarde schatten. Inmiddels zet ik mij ook in als vrijwilliger voor de vereniging, als gastvrouw bij kasteel Hackfort. De Ledencommissie is een mooie kans om daarbij ook meer te leren over andere gebieden en het werk van Natuurmonumenten. Met mijn lokale kennis kan ik andersom hopelijk ook een nuttig steentje bijdragen.

Favoriete Natuurmonumentengebieden:

Dat is moeilijk kiezen, het is heerlijk wandelen op de Veluwezoom en vorig jaar ben ik voor het eerst op de Marken Wadden geweest, heel indrukwekkend! Inmiddels heb ik ook al heel wat uurtjes op Hackfort doorgebracht, een prachtig landgoed waar ik mij graag een middag kasteelvrouwe waan. Maar uiteindelijk ligt mijn hart toch echt in Winterswijk. Daar heeft Natuurmonumenten meerdere gebieden die het bezoeken waard zijn. Het Wooldse Veen is misschien wel mijn favoriet. Mijn overgrootvader heeft daar nog turf gestoken, dat maakt het extra speciaal om daar te wandelen.

Sarah Simmelink