De natuur in

Fietsen in de natuur

Hou je van fietsen in de natuur? Natuurmonumenten heeft meer dan 70 fietsroutes uitgezet in natuurgebieden verspreid over heel Nederland. Talloze kilometers fietspad laten je genieten van het landschap en de natuur. De routes voeren door duinen, bossen, heide, weilanden, nationaal parken en nog veel meer mooie plekken. Stap op de fiets en voel de wind in je haren!

Texel op de fiets

Dertig kilometer trappen zonder een moment van verveling. Je fietst vanaf de haven naar de vuurtoren op het uiterste puntje op het Waddeneiland. Geniet van het uitzicht over de Waddenzee. Spot vogels bij de vele kijkpunten op de route.

Bekijk de fietsroute

Fietsen langs de Maas

Over de rivierdijk fiets je langs de uiterwaarden van de Maas. Dit is het terrein van de bever. Je zal het dier niet zo snel tegenkomen, maar wel de knaagsporen, die hij achterlaat op bomen bij het water.

Bekijk de fietsroute

Ontdek De Onlanden

Stap op de fiets vlak bij de stad Groningen. Luister in het voorjaar naar de weidevogels in het veld. Op de plassen langs de route kun je talloze watervogels spotten.

Bekijk de fietsroute

Fietsen met de route-app

Ontdek de mooiste routes met de app 'Natuur Routes'. Meer dan 300 wandel-, fiets- en kanotochten staan voor je klaar op je smartphone. Het routekaartje laat je precies zien waar je bent. Op markante punten krijg je verhalen te horen over de natuur om je heen.

Op pad met de app

Alle fietsroutes

Wat
Verfijn

Straal

84 routes gevonden
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...
  • Loading interface...

Agenda

Fatbike Tour Schiermonnikoog
zo 26 mrt
Fietsen

Fatbike Tour Schiermonnikoog

Creatief Avonturier Erwin Zantinga neemt je mee op excursie langs de randen van Schiermonnikoog met een stoere fatbike. Deze fietstocht is de avontuurlijke tour voor de sportieve eiland ontdekker.

LHEFK
di 28 mrt
Fietsen

Leer het eiland fietsend kennen

Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

Wat anderen zeggen...

Uniek stukje natuur in Brabant

Michelle van K. uit Rosmalen over fietsen in de Loonse en Drunense Duinen

"Dit natuurgebied is met recht een nationaal park! Zeer afwisselende natuur, zandverstuivingen en bijzondere flora en fauna. Met de fiets hebben we hele afstanden afgelegd en een dag was zeker tekort. Volgende keer gaan we een paar dagen!"

Bekijk de fietsrouteAlle routes

Wat wij doen

Onderhoud paden en routes

Natuurmonumenten zet zich graag in voor mensen die actief de natuur in willen en faciliteert met paden, voorzieningen op startpunten, activiteiten en routes. Onze boswachters zorgen ervoor dat de paden er piekfijn bij liggen. Daar komt heel wat bij kijken; overhangende takken of struiken verwijderen, repareren slechte stukken, voorzien van wegwijzers, controleren op gevallen takken en bomen, afval opruimen. Dankzij dit zorgvuldige onderhoud zijn de routes veilig, goed begaanbaar en schoon, ideaal voor een fietstocht.

Help mee
logo