Natuurmonumenten is sinds 1968 de beheerder van landgoed Oud Groevenbeek. Natuurmonumenten heeft van landgoed Oud Groevenbeek een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is per 1 augustus 2022 een schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.
Natuurmonumenten is sinds 1972 de beheerder van landgoed Oldenaller. Het landgoed heeft een prachtig landhuis, Kasteel Oldenaller, gebouwd in 1655, omringd door een kasteelbos in Engels landschapsstijl. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.
Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen. We delen ze met je in tien thema's. Waar komen ze voor? Hier lees je het.
Natuurmonumenten is sinds 2011 de eigenaar van Buitenplaats Beeckestijn. We hebben van Beeckestijn een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden. Hiervoor is met ingang van 1 maart 2022 schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.
In het Buurserzand is het goed reeën spotten. Een beetje natuurliefhebber of natuurfotograaf kan er zijn hart ophalen. Wij verwonderen ons ook nog keer op keer. Die verwondering, die natuurbeleving delen we graag. We maakten een schuilhut, een fotografiehut zodat jij ongemerkt dieren kunt spotten en fotograferen. Met een beetje geluk heb jij binnenkort van dichtbij een ree in de kijker.
Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen via onderstaande 10 thema’s. Jij weet dan straks precies of je een jaarling, reegeit of bok in het vizier hebt.
In het Buurserzand is het erg rustig en er wordt niet gejaagd. Reeën laten zich dan ook vaak zien. Wandelaars, fietsers en natuurlijk natuurfotografen kunnen er hun hart ophalen. Maar ook bij de boswachters is de verwondering nog steeds groot. Maar hoe weet je nu wat je ziet? Een bok, geit, jaarling? In tien thema's leggen we je uit hoe je het beste reeën kunt spotten en hoe je ze leert herkennen. Observeer je goed het gedrag en uiterlijk van een ree, dan kun je daar veel uit afleiden. We delen hier de tips en trucs hoe je dat doet.
In rustige natuurgebieden is de kans op ontmoeting met een ree aanwezig. Een beetje natuurfotograaf heeft een ree snel in de kijker. Maar weet jij wat je ziet als je een ree spot? Hoe ziet het leven van een ree eruit? Hoe herken je mannetjes, vrouwtjes en leeftijden? Wat eet een ree? We maakten een online-cursus in tien thema's. Lees hier over de 'lifestyle' van een ree.