Ga direct naar inhoud
Overzicht

Fotografie

 • Fotoshoot op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam

  Op Buitenplaats De Tempel ben je van harte welkom om een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is schriftelijke toestemming verplicht. Aan deze toestemming zijn kosten verbonden. Met deze bijdrage help je ons om de buitenplaats mooi te houden, want dat gaat niet vanzelf.

 • Tip

  Fotoshoot op landgoed Voorstonden

  Landgoed Voorstonden bij Brummen is een prachtige locatie voor een fotoshoot. De slingerende paden, vijvers met vloeiende vormen, boskamers en romantische bruggetjes vormen een mooi decor voor trouwfotografie, een loveshoot of een fotoshoot voor een andere mooie gelegenheid. Je bent van harte welkom om op landgoed Voorstonden een fotoshoot te houden. Hiervoor is het nodig om een tijdslot met gebiedstoestemming te boeken. Op deze manier krijg je toegang met 1 auto en draag je bij aan het behoud van dit unieke landgoed.

 • Tip

  Fotoshoot op landgoed Oldenaller

  Natuurmonumenten is sinds 1972 de beheerder van landgoed Oldenaller. Het landgoed heeft een prachtig landhuis, Kasteel Oldenaller, gebouwd in 1655, omringd door een kasteelbos in Engels landschapsstijl.
  Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.

 • Tip

  Fotoshoot op landgoed Oud Groevenbeek

  Natuurmonumenten is sinds 1968 de beheerder van landgoed Oud Groevenbeek. Natuurmonumenten heeft van landgoed Oud Groevenbeek een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is per 1 augustus 2022 een schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.

 • Met deze tips spot je meer reeën - hoe oud is deze geit?

  In het Buurserzand is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het is een rustig gebied en dat maakt waarschijnlijk dat de dieren er graag zijn. We hebben het gedrag en de uiterlijke kenmerken van de dieren jarenlang kunnen bestuderen en samen met reewilddeskundige Bas Worm delen we graag de tips en trucs. Want waar let je op bij het spotten of fotograferen van reeën? Hoe schat je de leeftijd in? Best moeilijk. We turen al wat langer naar deze dieren en delen graag onze ervaring met jullie.

 • Met deze tips spot je meer reeën - hoe oud is deze bok?

  In het Buurserzand leven ongeveer honderd reeën. Een rustig gebied waar de dieren zich thuis voelen. Tijdens een wandeling is de kans groot dat je een ree ziet langs de bosranden of rond de akkertjes. Prachtig om te observeren en te fotograferen. Maar hoe zie je hoe oud een ree is? Het vraagt heel wat tuurwerk om een goede inschatting te maken, we geven je graag wat tips en trucs die je verder helpen.

 • Met deze tips spot je meer reeën - Leeftijdklassen

  In het Buurserzand is het erg rustig en er wordt niet gejaagd. Reeën laten zich dan ook vaak zien. Wandelaars, fietsers en natuurlijk natuurfotografen kunnen er hun hart ophalen. Maar ook bij de boswachters is de verwondering nog steeds groot. Maar hoe weet je nu wat je ziet? Een bok, geit, jaarling? In tien thema's leggen we je uit hoe je het beste reeën kunt spotten en hoe je ze leert herkennen. Observeer je goed het gedrag en uiterlijk van een ree, dan kun je daar veel uit afleiden. We delen hier de tips en trucs hoe je dat doet.

 • Met deze tips spot je meer reeën - leefwijze

  In rustige natuurgebieden is de kans op ontmoeting met een ree aanwezig. Een beetje natuurfotograaf heeft een ree snel in de kijker. Maar weet jij wat je ziet als je een ree spot? Hoe ziet het leven van een ree eruit? Hoe herken je mannetjes, vrouwtjes en leeftijden? Wat eet een ree? We maakten een online-cursus in tien thema's. Lees hier over de 'lifestyle' van een ree.

 • Met deze tips spot je meer reeën - een jaar uit het leven van een ree

  In het Buurserzand kun je nog echt de rust ervaren. Genieten op een bankje bij de uitzichtpunten of langs de oever van het Buursermeertje. Menig natuurfotograaf schiet hier mooie plaatjes. De combinatie van rust en het feit dat we niet jagen in het gebied zorgt ervoor dat een ontmoeting met een ree groot is. Maar hoe ziet het leven van een ree uit? Wat gebeurt er in welk jaargetijde? We delen de informatie graag met je. En maakten een online-reewild-cursus in tien ontwerpen. Het jaar van een ree. Lees meer over bokkalfjes die stoertjes worden en sprongen die uiteenvallen.

 • Met deze tips spot je meer reeën - bokken en geiten

  Bij een bezoek aan het Buurserzand is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen. We delen ze met je in tien thema's. Hoe zie je nu goed het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes? Hier lees je het.