Overzicht

Fotografie

 • paard in de winter

  Tips om winterse natuur te fotograferen

  Bekijk tips om aantrekkelijke natuurfoto's in de winter te maken.

 • Villa Oud Groevenbeek

  Fotoshoot op landgoed Oud Groevenbeek

  Natuurmonumenten is sinds 1968 de beheerder van landgoed Oud Groevenbeek. Natuurmonumenten heeft van landgoed Oud Groevenbeek een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is per 1 augustus 2022 een schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.

 • Kasteel Oldenaller

  Fotoshoot op landgoed Oldenaller

  Natuurmonumenten is sinds 1972 de beheerder van landgoed Oldenaller. Het landgoed heeft een prachtig landhuis, Kasteel Oldenaller, gebouwd in 1655, omringd door een kasteelbos in Engels landschapsstijl.
  Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden, maar hiervoor is schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.

 • Ree

  Met deze tips spot je meer reeën - waar komen ze voor

  Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen. We delen ze met je in tien thema's. Waar komen ze voor? Hier lees je het.

 • Natuurfotografie tip herfstfoto
  Tip

  Zo maak je de perfecte herfstfoto

  De herfst is een prachtig seizoen voor natuurfotografen. Herfstkleuren zorgen vóór de grauwheid van de winter voor uitbundigheid in het landschap.

 • Beeckestijn

  Fotoshoot op Buitenplaats Beeckestijn

  Natuurmonumenten is sinds 2011 de eigenaar van Buitenplaats Beeckestijn. We hebben van Beeckestijn een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier een (bruids-)fotoshoot te houden. Hiervoor is met ingang van 1 maart 2022 schriftelijke toestemming en een financiële bijdrage verplicht.

 • Ree
  Tip

  Fotografiehut Buurserzand

  In het Buurserzand is het goed reeën spotten. Een beetje natuurliefhebber of natuurfotograaf kan er zijn hart ophalen. Wij verwonderen ons ook nog keer op keer. Die verwondering, die natuurbeleving delen we graag. We maakten een schuilhut, een fotografiehut zodat jij ongemerkt dieren kunt spotten en fotograferen. Met een beetje geluk heb jij binnenkort van dichtbij een ree in de kijker.

 • ree

  Met deze tips spot je meer reeën

  Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen via onderstaande 10 thema’s. Jij weet dan straks precies of je een jaarling, reegeit of bok in het vizier hebt.

 • Ree

  Met deze tips spot je meer reeën - Leeftijdklassen

  In het Buurserzand is het erg rustig en er wordt niet gejaagd. Reeën laten zich dan ook vaak zien. Wandelaars, fietsers en natuurlijk natuurfotografen kunnen er hun hart ophalen. Maar ook bij de boswachters is de verwondering nog steeds groot. Maar hoe weet je nu wat je ziet? Een bok, geit, jaarling? In tien thema's leggen we je uit hoe je het beste reeën kunt spotten en hoe je ze leert herkennen. Observeer je goed het gedrag en uiterlijk van een ree, dan kun je daar veel uit afleiden. We delen hier de tips en trucs hoe je dat doet.

 • Ree

  Met deze tips spot je meer reeën - leefwijze

  In rustige natuurgebieden is de kans op ontmoeting met een ree aanwezig. Een beetje natuurfotograaf heeft een ree snel in de kijker. Maar weet jij wat je ziet als je een ree spot? Hoe ziet het leven van een ree eruit? Hoe herken je mannetjes, vrouwtjes en leeftijden? Wat eet een ree? We maakten een online-cursus in tien thema's. Lees hier over de 'lifestyle' van een ree.

 • logo