Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kinderen

Spelen in de natuur is gezond voor kinderen

Maken jullie ook meer tijd voor natuur in het nieuwe jaar? Kinderen die regelmatig in de natuur spelen, zitten lekkerder in hun vel, slapen beter en zijn minder vaak ziek. OERRR is benieuwd hoe vaak kinderen in Nederland in de natuur zijn. Doe mee aan ons onderzoek!

Bladeren in de herfst - OERRR

Maak tijd voor natuur

Meer tijd voor spelen in de natuur is ook de aanbeveling van Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute. in 2019 in hun wetenschappelijke rapport over natuur en kinderen. Kinderen die in de natuur kunnen spelen hebben een voorsprong: zij ontwikkelen zich beter, zijn gezonder en mentaal weerbaarder.

Doe mee aan ons onderzoek

We zijn benieuwd: maken jullie genoeg tijd voor natuur? Wil je ons helpen door 4 vragen te beantwoorden over jullie natuurbeleving? In februari wordt de uitslag bekend gemaakt.
Naar de vragen

Geef kinderen de natuur (terug)

De wetenschap bewijst het: natuur maakt kinderen gezond. Dat concluderen onderzoekers Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute uit relevante onderzoeken, in opdracht van OERRR. Zij legden hun bevindingen vast in het verslag “Geef kinderen de natuur (terug)”.

Lees het volledige rapport hier (pdf)

Blogs

  • 10 januari 2020

    6 redenen waarom buiten spelen in de natuur gezond is

    OERRR gelooft dat de natuur altijd en overal is. We zetten zes punten onder elkaar wát er dan zo goed is aan buiten de natuur ontdekken en we zetten de béste buitenspeelplekken op een rij. Ga je mee, vies worden?

logo