Ga direct naar inhoud
Kinderen

Buiten spelen in de natuur is gezond

Maken jullie ook meer tijd voor natuur? Kinderen die regelmatig in de natuur spelen, zitten namelijk lekkerder in hun vel, slapen beter en zijn minder vaak ziek. OERRR geeft je tips om samen de natuur te ontdekken en de mooiste avonturen te beleven.

Bladeren in de herfst - OERRR

80% van de ouders wil meer tijd voor natuur met hun kind

Dat blijkt uit een peiling van OERRR onder 14.000 ouders. De meeste ouders kennen de gunstige effecten van natuur op de ontwikkeling en de gezondheid van hun kinderen, toch gaan zij er niet vaak genoeg samen op uit. Lees hier over de uitkomsten van het onderzoek en wat meer natuurtijd voor de gezondheid van kinderen kan betekenen.

Maak tijd voor natuur

Meer tijd voor spelen in de natuur is ook de aanbeveling van Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute. In 2019 in hun wetenschappelijke rapport over natuur en kinderen. Kinderen die in de natuur kunnen spelen hebben een voorsprong: zij ontwikkelen zich beter, zijn gezonder en mentaal weerbaarder. Lees de 6 redenen waarom buiten spelen gezond is

Wat is OERRR?

OERRR inspireert om op avontuur te gaan in de natuur. In de tuin, de straat, het park of het bos. Met OERRR leer je ook hoe je de natuur een handje kan helpen. Bijvoorbeeld een bijenhotel te bouwen die je in je eigen tuin of op je balkon ophangt. Heel makkelijk, want OERRR geeft je handige tips. Zo is de natuur er niet alleen nu voor jou, maar ook later. Daarnaast is lekker in de natuur bezig zijn ook nog eens hartstikke gezond. Meld je aan voor OERRR

 

Geef kinderen de natuur (terug)

De wetenschap bewijst het: natuur maakt kinderen gezond. Dat concluderen onderzoekers Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute uit relevante onderzoeken, in opdracht van OERRR. Zij legden hun bevindingen vast in het verslag “Geef kinderen de natuur (terug)”.

Lees het volledige rapport hier (pdf)

Blogs & nieuws