Kinderfeestjes bij bezoekerscentrum Veluwezoom

Ben je bijna jarig? Of ben je net jarig geweest? Vier je kinderfeestje bij Natuurmonumenten in Rheden! Dicht bij Arnhem. Afhankelijk van de leeftijd van de jarige kun je kiezen uit verschillende kinderfeestjes: een kabouterfeest of een stoer boswachter bootcampfeest.

Kinderfeestjes de Wieden

Kabouterfeest

Word je 4 of 5 jaar? Haal dan snel de knapzak van een van onze kabouters op. Als er een jarige in de buurt is beginnen de neuzen van de kabouters te kriebelen en weten ze dat het weer tijd is voor een leuk feest. Langs een uitgezet pad staan paddenstoelen. Met de knapzak erbij gaan jullie bij iedere paddenstoel iets leuks doen. Onderweg kom je langs een echt kabouterhuisje. En, de jarige krijgt een cadeautje!

Boswachter Bootcamp 

Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

Ben je stoer en wil je een avontuurlijk feestje geven? Doe dan de Boswachter Bootcamp met al je vriendjes en vriendinnetjes. Je krijgt een stoere tas mee waarin de routekaart zit met alle benodigdheden voor de opdrachten. Camoufleer, test je fitheid en ontdek de beesten in het bos. Heb jij het in je?

OERRR Expeditie

Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.

Ga op OERRR expeditie! Met een routekaart vind je een prachtige plek in het bos. Hier verblijf je tijdens het feestje. Onderweg help je de boswachters om het bos schoon te houden. Aangekomen op je plek hang je een grote tarp op en leg je een grondzeil neer. Nu ben je klaar voor het OERRR Expeditie avontuur. Ga op zoek naar de kleine kriebelbeestjes, vind blind je weg en loop op je blote voeten. Met de opdrachten van OERRR ontdek je wat er allemaal in het bos loopt, kruipt, vliegt en zwemt.

Boswachter Bart Veluwezoom

Voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar.

Ken je Bart? Bart is boswachter bij Natuurmonumenten. Hij beschermt de natuur en weet er ontzettend veel van. Zijn verzameling natuurschatten is heel bijzonder. Bart speurt regelmatig door het bos op zoek naar dieren en planten. Zijn vondsten uit de natuur liggen in de schatkist in het bezoekerscentrum. Tijdens dit verjaardagsfeestje krijgen jullie de kans om deze verzameling te zien! Maar daar moet je wel wat voor doen. Ga samen op pad, doe de opdrachten en kraak de code. Na afloop krijgt iedereen een leuk boswachterboekje met natuuropdrachtjes mee naar huis.

Algemene informatie

Je kunt de kinderfeestjes boeken op alle dagen van de week m.u.v. zondag.

 • Duur: ongeveer 1,5 uur tot 2,5 uur
 • Kosten: € 10,- per kind
 • Starten tot 14.30u
 • Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting en betalen slechts € 7,- per kind (dit geldt voor alle deelnemende kinderen)
 • Kinderen van OERRR krijgen 30% korting en betalen slechts € 7,- per OERRR kind
 • Locatie: Bezoekerscentrum Veluwezoom
 • Bij kinderfeestjes gaat géén begeleider mee van Natuurmonumenten
 • T (026) 4979100     
 •  

Feestjes mét de boswachter

Bushcraftfeestje van OERRR

Leeftijd 10 tot en met 13 jaar

Terwijl survival meer met overleven te maken heeft geeft bushcraft je de nodige vaardigheden/skills zodat je thuis bent in de natuur.

Ben jij fit genoeg? Doe de fittest samen met je team en laat zien dat jij er klaar voor bent. Bouw daarna een schuilhut, zoek diersporen en verzamel eten uit de natuur. Leer een aantal basisknopen en hang je eigen hangmat op. Tot slot leer je hoe je snel en veilig een vuurtje maakt.

OERRR Wildspotten

Leeftijd 10 tot en met 13 jaar

Edelherten, damherten, zwijnen en de wolf .. Veluwezoom staat bekend om de het wild dat hier leeft. Je gaat na een korte workshop over dieren en sporen op zoek naar het wild. De boswachter weet de plekken waar ze waarschijnlijk te zien zijn. Dus trek je stevige schoenen en camouflage kleren aan, hang je verrekijker om (we hebben ook een aantal leenverrekijkers) en ga samen met jouw vrienden en vriendinnen wildspotten op Veluwezoom.

Dit feestje is alleen in de periode van mei tot en met augustus te boeken. We gaan ’s avonds op pad omdat de kans op het zien van wild dan het grootst is.

Kosten + praktisch

Niet-leden van Natuurmonumenten: € 140,00 met maximaal 10 kinderen.
Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting en betalen nog maar  € 98,00 met maximaal 10 kinderen.

Reserveren

We plannen samen de datum, tijd en het programma. Het is alleen op zaterdag mogelijk om de feestjes met boswachter te boeken. Het kinderfeestje duurt ongeveer 2,5 uur.

Het is belangrijk om minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Wij kunnen dan op tijd voor een boswachter zorgen. Bel gerust voor vragen naar het bezoekerscentrum: (026) 4979100.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Veluwezoom
 • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
 • 026 - 497 91 00
 • [email protected]
 • Parkeerplaats HeuvensewegHeuvenseweg 5, 6991 JE Rheden (GD)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Veluwezoom: Wandel vanaf de parkeerplaats in de richting van de vlaggen. Volg het klinkerpad naar het bezoekerscentrum.

logo