Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak een voelzakje

Wat heb ik nu in mijn hand? Is dat een blaadje? Nee, het kriebelt...het is een veertje! Maak een voelzakje met spullen uit de natuur en raad samen wat je voelt!

Voelen aan een bloem - OERRR

Met washandjes maak je heel eenvoudig een paar voelzakjes. Verstop in elk washandje iets uit de natuur: een dennenappel, een groot blad, een slakkenhuisje, een steen of een veertje. Stop alles in aparte washandjes en laat het kind voelen wat er in zit. Het gaat niet alleen om wat het is, maar ook om wat je voelt. Hoe zacht is het veertje is, hoe ruw de schors of hoe glad het grote blad?

Is het nog te spannend? Laat het kind dan eerst zien wat je allemaal hebt verzameld. Draai de rollen ook eens om. Kun jij raden wat er in het washandje zit? 

Misschien vind je dit ook leuk

logo