Kinderen

Strijd mee voor de egel

Het gaat slecht met de egels in Nederland. Heel erg slecht. De afgelopen tien jaar is de helft van alle egels verdwenen! Het is tijd om in opstand te komen voor dit stoere dier. Strijd jij mee om de egel te helpen?

Strijd mee voor de egel - OERRR

Egels hebben steeds minder plek om te wonen en te leven. Als het zo doorgaat, zijn er straks helemaal geen egels meer. Dat mag niet gebeuren!

Strijd mee

OERRR roept alle kinderen in Nederland op om in opstand te komen voor egels. Maak een egelsnelweg door een gat in de schutting te zagen. En ook in de schutting van de buren. En van de buren van de buren. Van de hele buurt! Bouw een egelhotel en gooi takken neer in een hoek van de tuin. Word strijder voor de egel!

Zorgen voor de natuur = zorgen voor de egel

Wist je dat de egel in bossen, tuinen en zelfs in steden leeft als er maar genoeg verschillende soorten planten, struiken, dieren en insecten zijn? Maak daarom van je tuin, straat of wijk weer een thuis voor dit bijzondere dier.

Kom nu in actie

Alle kinderen van OERRR ontvangen binnenkort hun strijdpakket op de mat. Met het strijdpakket leer je alles over de egel en hoe je dit dier een handje kunt helpen. Je ontvang een egelpoortje voor je schutting en stoere tattoos waaraan iedereen kan zien dat jij strijdt voor de egel. Geen lid van OERRR? Vraag dan snel je strijdpakket aan.

Bestel je strijdpakket

Uitgelicht

Dit kun jij doen voor de egel

resultaten gevonden

Strijd met je school voor de egel

Wil jij met je school in actie komen voor de egel? Dat kan! Bestel het speciale scholenpakket, download de lesbrieven of kijk 14 oktober met de klas naar een special live uitzending van Naturalis over de egel.

Bekijk het aanbod voor scholen
logo