Red de wilde bloemen OERRR

Red de wilde bloemen

Afgelopen maanden kwamen jullie met OERRR in actie voor meer wilde bloemen. Samen met ruim 230.000 andere kinderen en volwassenen van de Bloemenbrigade zijn er heel veel wilde bloemen gezaaid! In tuinen, speeltuinen, op het schoolplein, langs de weg en in de natuur. Dat is fantastisch voor de insecten en de vogels. Want insecten zoals de bij hebben wilde bloemen nodig voor nectar en stuifmeel en vogels eten de zaden. Bloemenbrigade bedankt!

Lespakket Red de Wilde Bloemen

OERRR heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket ontwikkeld. Voor elke bouw is er een pakket dat gaat over wilde bloemen en hun betekenis voor de natuur en voor ons allemaal. Ook is er een les beschikbaar over wat jullie op school kunnen doen. Want samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland.

Bekijk het lespakket

Spreekbeurt over wilde bloemen

Wilde bloemen, zoals klaproos, korenbloem, slangenkruid en gele ganzenbloem zijn heel belangrijk. Bijen en andere insecten hebben ze nodig voor hun nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes. Vogels eten de zaden en zijn dol op de kriebelbeestjes die er op af komen. In het spreekbeurtenpakket vind je alles over de wilde bloemen en hoe jij en je klas de wilde bloemen in Nederland kunnen helpen.

Bekijk deze en andere spreekbeurten
logo