Ga direct naar inhoud

Bloembommetjes maken

Gooi eens met bloembommetjes! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. De beste zaadbommetjes maak je natuurlijk zelf.

Bloembommen maken - OERRR

Met die bloembommetjes help je de natuur. Vroeger, toen je oma en opa nog klein waren, stond ons hele land vol wilde bloemen. Daar is nu geen plaats meer voor. En daarom zijn er ook veel minder vlinders, bijen en andere insecten. Daarom moeten we lekker veel bloembommetjes gaan maken en die op plekken neergooien waar we wel wat bloemen kunnen gebruiken. In de tuin, bijvoorbeeld. Of langs de sloot of in een pot op het balkon.

Bloembommetjes maken doe je zo

Bloembommetjes of zaadbommetjes zijn balletjes van aarde, klei en bloemzaad. Hoe krijg je die?

  1. Vul een kom voor de helft met aarde of tuingrond.
  2. Doe hier wat bloemzaadjes en een brokje klei* bij.
  3. Kneed de inhoud net zo lang totdat de aarde, het zaad en de klei helemaal gemengd zijn, eventueel met wat water erbij.
  4. Rol van het mengsel 10 tot 15 balletjes ter grootte van een stuiterbal. Laat de zaadbommetjes drogen.
  5. Klaar!

*In de meeste klei die je bij speelgoed- en hobbywinkels koopt, zitten teveel chemische middelen. Dit is een voorbeeld van klei die je wel goed kan gebruiken. Heb je geen goede klei voor handen, gebruik dan wat extra water om de bloembommetjes goed plakkerig te maken.

Gooien maar!

Droog? Dan kan het bloembommetjes bombardement beginnen. En als het weer een beetje mee zit (zon en af en toe een lekker buitje), komen je bloemen binnen de kortste keren tevoorschijn.

Bloembommetjes gooien

Bloembommetjes gooien

Misschien vind je dit ook leuk