Kinderen

Help de Bij

Het gaat slecht met de wilde bij in Nederland. Meer dan de helft van de bijen is al verdwenen! En dat is een ramp! Kom daarom samen met OERRR in actie en maak een thuis voor de bij.

Help de bij

Doe mee

Help de bij met het vinden van voedsel en het maken van een nest. Door wilde bloemen te zaaien of bijenhotels te maken bijvoorbeeld. Zo maak je van je tuin, balkon, straat of schoolplein een echt thuis voor de bij. Bekijk de tips op deze pagina.

Maak een thuis voor de bij

Het gaat nog steeds niet goed met wilde bijen in Nederland. Meer dan de helft  is al bijna verdwenen. Dat komt omdat er steeds minder plekken zijn waar bijen voedsel kunnen vinden en hun nest kunnen maken. Dat is slecht nieuws! Ze zijn onmisbaar voor het verspreiden van stuifmeel. Zo kunnen bloemen, fruit en planten groeien. Zonder bijen kun je dus niet genieten van een heerlijke appel, perenijsje, kersentaart of mooie bloemen. Daarom komt OERRR in actie, help je mee? Maak van je tuin, balkon, straat of schoolplein een thuis voor de bij. 

Uitgelicht

Tips om de bij te helpen

Meer weten over de bij

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer

Kom bij OERRR! Voor 2,25 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen.

Meld je aanMeer over het programma
logo