Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Archeologie voor beginners

Ga op zoek naar overblijfselen van vroeger en wordt archeoloog. Neem een schepje en harkje mee en verzamel scherven, stukjes metaal of botten. Kam elk stukje grond zorgvuldig uit en verzamel je vondsten in een zakje.

Archeologie voor beginners

Ga op zoek naar overblijfselen van vroeger en wordt archeoloog. Neem een schepje en harkje mee en verzamel scherven, stukjes metaal of botten. Kam elk stukje grond zorgvuldig uit en verzamel je vondsten in een zakje. Echte archeologen schrijven op waar ze het precies gevonden hebben, hoe diep het in de grond zat en wat er in de buurt lag. Goede vindplekken zijn braakliggende terreinen aan de rand van het dorp of de stad. Molshopen, een omgeploegde akker of strook zand in de duinen of het park kan ook. 

logo