Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bladerbeesten maken

Van gedroogde herfstbladeren kun je prachtige (fantasie) dieren maken.

Bladerbeesten maken

Van gedroogde herfstbladeren kun je prachtige (fantasie) dieren maken.

Zoek een paar mooie bladeren in verschillende vormen. Laat de bladeren drogen onder een zwaar boek zodat ze goed plat worden. Kijk of je er een dier in kunt ontdekken. Gebruik je fantasie! Soms heeft het blad van zichzelf al een vorm die lijkt op een salamander, een kikker, een slang of een vleermuis. De dikke nerf in het midden is de rug. Door het blad bij te knippen maak je er pootjes, een staart of een spits snuitje aan. Teken met een zwarte stift de ogen erop.

Om hem te laten staan, kun je het blad voorzichtig proberen te buigen. Maak het blad een beetje vochtig door het boven stoom te houden en tegelijkertijd om een ronde koker (rol aluminumfolie of deegroller) te vouwen  (pas wel op dat je je handen niet verbrandt).

logo