Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Drijfbladeren

Neem na het snoeien van de heg of na een wandeling in het veld een aantal verschillende soorten takjes met bladeren mee. Je kind kan met de takken de bladeren laten wapperen. Laat ze ook voelen hoe je wind kan maken door het takje heen en weer bij hun arm te bewegen.

Drijfbladeren

Neem na het snoeien van de heg of na een wandeling in het veld een aantal verschillende soorten takjes met bladeren mee. Je kind kan met de takken de bladeren laten wapperen. Laat ze ook voelen hoe je wind kan maken door het takje heen en weer bij hun arm te bewegen. Bladeren van de takken plukken mogen kinderen graag doen. Verzamel ze in een mand en laat ze samen naar beneden dwarrelen. Bij een teil water kun je samen de bladeren laten drijven. Leg ze er voorzichtig in en druppel dan eens wat water op een blad. Kijk samen wat er gebeurt. Laat de druppels ook voelen op het handje van je kind. Kan er ook nog een klein takje op het blad liggen of een steentje? Kinderen verbazen zich als het steentje zinkt. Probeer eens samen of je ook het blaadje of het takje onder water kan houden. Het is grappig als het steeds weer naar boven schiet. Ben je tijdens een wandeling bij stromend water dan is er niets leuker om een blaadje in het water te gooien en voorbij te zien drijven. Welk blaadje drijft snel en hoe lang kun je het nog zien?

logo