Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Gipsadruk maken van voetsporen

Zie je een spoor van een dier dan kun je er een mooie gipsafdruk van maken. Vouw een stook karton rondom het spoor. Gebruik een paperclip om de strook vast te zetten. Doe wat gips in een potje met water en roer. Het moet een stevige pap zijn, maar je moet het nog wel kunnen gieten.

Gipsadruk maken van voetsporen

Zie je een spoor van een dier dan kun je er een mooie gipsafdruk van maken. Vouw een stook karton rondom het spoor. Gebruik een paperclip om de strook vast te zetten. Doe wat gips in een potje met water en roer. Het moet een stevige pap zijn, maar je moet het nog wel kunnen gieten. Giet een klein laagje gips in de vorm. Kwartiertje laten drogen … en dan het gips uit het karton halen. Nu heb je een voetafdruk die je kunt bewaren!

Kun je geen voetafdrukken vinden? Maak er dan een van je eigen voet of die van je hond.

logo