Word lid

Kastanjes zoeken en eten

Het bos ligt bezaaid met kastanjes. Gezellig om te zoeken en lekker om te eten. Een paar kooktips van Oerrr.

Het bos ligt bezaaid met kastanjes. Gezellig om te zoeken en lekker om te eten. Een paar kooktips van Oerrr.

De kastanjes kun je poffen. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanje. Leg ze 15 tot 20 minuten in een oven van 200 graden. Of smelt 20 gram boter in een pan en laat de kastanjes in 20 minuten poffen met het deksel op de pan. Leg er één zonder kruis bij, als die ploft weet je dat ze gaar zijn.Lekker met een klontje boter. Of met zout en peper. Of zoet met honing, suiker of stroop.

Kastanjes kun je ook koken. Breng een pan met water aan de kook. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Doe ze in het kokende water en schep ze na 2 tot 5 minuten eruit. Laat de kastanjes iets afkoelen. Pel ze als ze nog warm zijn, dan laten de schil en het zaadhuidje makkelijk los. Kook de kastanjes nog ongeveer 30 minuten.