Cookies op Natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten respecteert de privacy van jouw gegevens

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en jouw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en jou relevante advertenties te laten zien die op je interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik wil een optimaal werkende website" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op de link om jouw voorkeuren voor cookies te wijzigen.Meer uitleg over cookies

Kies jouw cookie instelling

Kies eerst de cookies die je wilt toestaan

Kastanjes zoeken en eten

Het bos ligt bezaaid met kastanjes. Gezellig om te zoeken en lekker om te eten. Een paar kooktips van Oerrr.

Het bos ligt bezaaid met kastanjes. Gezellig om te zoeken en lekker om te eten. Een paar kooktips van Oerrr.

De kastanjes kun je poffen. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanje. Leg ze 15 tot 20 minuten in een oven van 200 graden. Of smelt 20 gram boter in een pan en laat de kastanjes in 20 minuten poffen met het deksel op de pan. Leg er één zonder kruis bij, als die ploft weet je dat ze gaar zijn.Lekker met een klontje boter. Of met zout en peper. Of zoet met honing, suiker of stroop.

Kastanjes kun je ook koken. Breng een pan met water aan de kook. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Doe ze in het kokende water en schep ze na 2 tot 5 minuten eruit. Laat de kastanjes iets afkoelen. Pel ze als ze nog warm zijn, dan laten de schil en het zaadhuidje makkelijk los. Kook de kastanjes nog ongeveer 30 minuten.