Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nachtvlinders lokken

Vlinders in de herfst? Je zou het misschien niet denken maar ook in de herfst zijn er nog veel vlinders. Er zijn zelfs soorten die pas in dit seizoen tot leven komen.  Je kunt ze alleen niet zo makkelijk zien want het zijn nachtvlinders. Ze worden pas actief als het donker wordt.

Nachtvlinders lokken

Vlinders in de herfst? Je zou het misschien niet denken maar ook in de herfst zijn er nog veel vlinders. Er zijn zelfs soorten die pas in dit seizoen tot leven komen.  Je kunt ze alleen niet zo makkelijk zien want het zijn nachtvlinders. Ze worden pas actief als het donker wordt. Maar je kunt ze lokken. Dat kan op twee manieren. Met stroop of met licht.

Stroop makenVul een schaaltje met appelstroop en doe er nog een paar extra scheppen suiker door. Vraag je ouders of ze nog een restje wijn, bier of vruchtenlikeur  hebben en giet dat erbij. Roer alles goed door elkaar tot je een mooi plakkerig mengsel hebt. Het werkt nog beter als je het stroopmengsel een paar dagen van te voren klaar maakt. Dan kan het nog even gisten en dan verspreidt de stroop een sterkere geur.Als het mengsel klaar is, neem je een schone verfkwast. Met de kwast smeer je de stroop op een boom of een muur. En nu afwachten tot het goed donker is. Ga dan met je zaklamp naar buiten. Hoeveel zouden er te zien zijn?

Lokken met lichtJe kunt nachtvlinders ook op een andere manier lokken. Span een wit laken tussen twee bomen. Ze er een felle lamp achter die op het laken schijnt. De vlinders komen op het licht af en blijven erop zitten. Zo kun je ze goed bekijken.

Hoeveel nachtvlinders heb jij geteld?

logo